CHP Ardahan Milletvekili Öğüt: Cildir Aktas Tr ve Ardahana

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Çıldır Aktaş kapısı Ardahan'a olduğu gibi bütün Türkiye'ye büyük bir katma değer kazandıracaktır" dedi.
Bu haber 2013-11-10 14:23:47 eklenmiş ve 569 kez görüntülenmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi (Chp) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Çıldır Aktaş kapısı Ardahan'a olduğu gibi bütün Türkiye'ye büyük bir katma değer kazandıracaktır" dedi.

Öğüt, yaptığı açıklamada, Ardahan'ı Kafkasya'ya bağlayacak olan sınır kapısının temelinin 16 Kasım'da atılacağını ve bu kapının Türkiye ekonomisine büyük katkı sunacağını söyledi.

16 Kasım gününün tarihi bir gün olduğunu ve yüzyıllık bir özlemin sona erdiğini ifade eden Öğüt, şunları söyledi:

"Uzun yıllardan beri kangren haline gelen Çıldır Aktaş kapısının temeli 16 Kasın 2013 yılında atılıyor. Bu tarihi bir gün, yüzyıldan beri ilk defa Türkiye'nin Kafkaslara açılan bir karayolu olacak. Tabii bizim birde Türkgözü sınır kapımız var ama, bu kapıyı sağlıklı bir şekilde çalıştıramadılar ve sağlıklı çalışması için imkan tanımadılar ama ikinci kapımız olan Çıldır Aktaş kapısı Gürcistan'ın içerisinden 30 kilometre sonra Ermenistan'a ulaşıyor. 186 kilometre sonra Azerbaycan'a ulaşıyor ve Azerbaycan ile Türkiye arasında bir karayolu oluşuyor. Bu hem Kafkasya'ya açılması, hem Azerbaycan ile bağlantıyı sağlayan karayolu oluşu nedeniyle büyük önem taşıyor."

Aktaş sınır kapısının Gürcistan tarafındaki yolunun Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin katkılarıyla yapıldığına dikkat çeken Öğüt, "Gürcistan tarafındaki yolun yapımına büyük katkısı olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyeve teşekkür ediyorum. 2007 yılında Parlemento heyeti olarak kendisini ziyaret ettiğimizde kendisinden bu yolun yapımını önermiştim. Çünkü doğu kapısı devlet politikası olduğu için hem Amerika, hem Ermenistan istiyordu fakat Türkiye istemiyordu, Azerbaycan istemiyordu. Doğu kapısı olmayınca o zaman Çıldır Aktaş kapısını açıp Gürcistan topraklarından 2 saat sonra Azerbaycan'a varmış oluyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasında bir kara yolu oluşuyor. Bu anlamda Gürcistan tarafındaki yolu yapan Azerbaycan Devletine ben huzurunuzda teşekkür ediyorum. 16 Kasım 2013 tarihinde Aktaş sınır kapısının temeli atıldığında inanıyorum ki ömüzdeki yılın Temmuz veya Ağustos ayında bu kapı açılmış olacak ve Kafkaslarla Türkiye arasında bir karayolu, ipek yolu bağlantısı olacak. Bu karayoluyla, hem Gürcistan, hem Ermenistan, hem Azerbaycan, hem Rusya ve Kafkasya Türkiyeye açılacaktır" dedi. - Ardahan

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA