Bitlis İstanbul'da Tanıtıldı

İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bitlis Valiliği, Bitlis ve İlçe Belediyeler, yerel firmalar ve Bitlis Eren Üniversitesi'nin yerini aldığı, Bitlis Tanıtım Günleri düzenlendi.
Bu haber 2013-11-09 06:56:43 eklenmiş ve 501 kez görüntülenmiştir.

31 Ekim - 03 Kasım tarihleri arasında İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bitlis Tanıtım Günleri düzenlendi. Bitlis'in tanıtıldığı etkinlikte Bitlis Valiliği, Bitlis ve İlçe Belediyeler, yerel firmalar ile birlikte üniversitemiz de yerini aldı. Tatvan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Güroymak Doğuyorum Korosu ve yerel sanatçıların verdiği konserler etkinliğe renk kattı. Doç. Dr. Tahsin Parlak Çini Atölyesi'ndeki çalışmaların sergilendiği ve Üniversitemizin tanıtıldığı standı ziyaret edenlere hatıra olarak çeşitli hediyeler verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç, Rodi Mood Yönetim Kurulu Başkanı Fetin Kazancı standımızı ziyaret edenler arasındaydı.

Dört gün süren ve her günü dolu dolu geçen Bitlis Tanıtım Günlerinde, İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde sergilenen yöresel giysileri, Ahlat Selçuklu bastonu, çini işlemeleri, el işlemeli takıları, Hizan fındığı, elması ve karakovan balı, Adilcevaz cevizi, Bitlis büryanı ve davul zurna eşliğinde çekilen halaylar büyük ilgi gördü.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA