İzmir'de Kars Rüzgarı Esti

Konak Belediyesi ve Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği 'Kars Türkmen Kültür Şöleni' büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Bu haber 07 Kasım 2013, Perşembe 08:58:00 eklenmiş ve 473 kez görüntülenmiştir.

Konak Belediyesi ve Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu'nun (Ege Karsfed) düzenlediği 'Kars Türkmen Kültür Şöleni' büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Türkiye'nin iki ucunu tek yürekte birleştiren Şölen Halkapınar Spor Salonu'nda Kars türküleri ve halk oyunlarını Ege'ye taşıdı. Şölene Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Karsfed Başkanı Tarkan Eledağ, Chp Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen Kars demokrat dernekleri başkanları katıldı.

Başkan Tartan, 16-17 Kasım tarihlerinde Konak Belediyesi'nin düzenlediği ve Kars ilinin de yer alacağı Türkiye'nin renkleri buluşmasını hatırlatarak şunları söyledi:

"Türkiye'nin neresinden gelirse gelsin, İzmir'e yerleşen İzmirli oluyor. Ancak getirdiği kültür zenginliğiyle, gelenekleriyle yeni bir renk de oluşuyor. Benim için Mardinlisi, Karslısı, Erzurumlusu, Çorumlusu, Karadenizlisi hepsi eşit. Yerel yöneticinin görevi vatandaşa eşit davranmaktır. Biz 'önce insan' diyoruz. Türkiye'nin renklerini İzmir'de sevgi, kardeşlik, dayanışma ile bir araya getiriyoruz."

Ege Karsfed Başkanı Tarkan Eledağ, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a vatandaşlara ayrım yapmadan herkesi kucaklayan bir anlayışla hizmet verdiği için teşekkürlerini ileterek "Kars ilimizin değerlerinin İzmir'imizin değerleriyle buluşmasını ve kardeşçe yaşamasının onurlu birlikteliğini pekiştirmek amacıyla buluşuyoruz. Bizler Kars'ın kültürel hayatını İzmir'imizin yaşam değerleriyle birlikte yaşamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Halkapınar Spor Salonunda altı saat boyunca süren şölende Kars'ın tüm güzellikleri İzmir'e taşındı. Yöresel kıyafetleriyle halk oyunları ekipleri özel gösterilerini sundu. Yerel sanatçılar Nilüfer Sarıtaş, Oğuz Aksaç, Selam Geçer, Halaylarla Grup Yıldızım, Mahmut Işık, Erdem Şimşek ve Zeynep İlhan sahne alarak şölene katılanları Kars türküleriyle coşturdu. - İZMİR

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA