Bremen'de Cumhuriyetin Kuruluşu Baloyla Kutlandı

Otel Munte'de düzenlenen Cumhuriyet gecesine Hannover Başkonsolos Yardımcısı Halil Karabağlı ile eşi Gülçin Karabağlı, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federsyonu Genel Başkanı Dursun Atılgan, Bremen CDU Uyum Komisyonu Üyesi Levent Albayrak...
Bu haber 2013-11-03 19:21:17 eklenmiş ve 544 kez görüntülenmiştir.

Otel Munte'de düzenlenen Cumhuriyet gecesine Hannover Başkonsolos Yardımcısı Halil Karabağlı ile eşi Gülçin Karabağlı, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federsyonu Genel Başkanı Dursun Atılgan, Bremen CDU Uyum Komisyonu Üyesi Levent Albayrak ile Alman-Türk Cemiyeti Başkanı Annedore Windler'de katıldı.

ATATÜRK FOTOĞRAF SERGİSİ YAPILDI

Balonun düzenlendiği salonun girişinde Cumhuriyetin ilk yıllarını anlatan Atatürk konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Atatürk'ün ve yakın arkadaşlarının yer aldığı resimler katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Balonun açılış konuşmasını Bremen Atatürkçü Düşünce Derneği 2. Başkanı Recep Ali Tüfek yaptı. Tüfek, tek amaçlarının Cumhuriyeti kuranlarınları anmak ve Cumhuriyeti en iyi şekilde tanıtmak olduğunu dile getirdi.

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federsyonu Genel Başkanı Dursun Atılgan ise yaptığı konuşmada Türk Milleti kavramına dikkat çekti. Atılgan şunları söyledi: 'Başbakan Van 100. Yıl Üniversitesinde yaptı konuşmada 'Türk milleti derseniz birileride kalkar kürt milleti der, ötekide kalkar laz milleti der.' Yani Türk milleti kavramaz bütün insanları diyor. Ne kavrarmış, 'millet' kavrarmış. Ne demek oluyor mu' Hiç siz dünyada adsız bir millet olduğunu duydunuz mu? Mustafa Kemal Atatürk Türk milleti adını koyarken şöyle tanımlıyor 'Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir' diyor. Halk herhangi bir ırkın adı değil, doğrudan doğruya bir ulusun adıdır. T.C'yi bile tartışma konusu yapanların elbetteki cevaplarını bizim halkımız verecektir. Bizim Cumhuriyetimiz halka dayalıdır ve başka cumhuriyetlere benzemez.?

Yapılan konuşmalar sonrası 10. Yıl Marşı söylendi. 10. Yıl Marşı söylenirken salondakilerin hepsi ayağa kalkıp tempo tuttu. Balo yenen yemek ve eğlenceyle gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA