Doğaya 13 kızıl geyik bırakıldı

- Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Bulut: - "Giresun ve Gümüşhane'de Doğu Karadeniz Dağları'na kızıl geyikleri adapte edeceğiz"
Bu haber 2013-11-03 18:55:13 eklenmiş ve 420 kez görüntülenmiştir.

Doğaya 13 kızıl geyik bırakıldı - Gümüşhane

Gümüşhane'de doğaya 13 kızıl geyik bırakıldı

- Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Bulut: - "Giresun ve Gümüşhane'de Doğu Karadeniz Dağları'na kızıl geyikleri adapte edeceğiz"

GÜMÜŞHANE (AA)  - Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Şube Müdürlüğünce Gümüşhane'de ormanlık alana 13 kızıl geyik bırakıldı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünün Belgrad Ormanları'ndaki Bahçeköy üretme çiftliklerinde yetiştirilen 13 kızıl geyik, kamyonlarla merkeze bağlı Gökçedere köyündeki 4 hektarlık özel alana getirildi.

Köy sakinlerinin de yardımıyla etrafı çitle çevrilen alana bırakılan geyikler, adaptasyon sürecinin ardından takılacak çiplerle izlenecek. Geyikler, daha sonra Köse Dağı mevkisine salınacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bahçeköy Üreme İstasyonu'ndan nakledilen geyiklerin geçmişte bu bölgede yaşayan kızıl geyiklerden olduğunu söyledi.

Projeyle kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, bölgede yaşaması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasını sağladıklarına dikkati çeken Bulut, "Bu bölgede tekrar bu hayvanların yaşamasına imkan sağlayacağız. Şu anda 13 hayvanımız bu bölgeye yerleştiriliyor. Önce adaptasyon ünitemizde bir müddet bölgeye alıştırdıktan sonra, kapılarını açarak Köse Dağı mevkisine bırakacağız" diye konuştu.

Bulut, çevirdikleri ormanlık alanda sarıçam, meşe ve kavak türleri ile bol miktarda orman altı örtüsü bulunduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hayvanların bu bölgede beslenmeyle ilgili problemleri olmayacak. Adaptasyon ünitesi içinde hayvanların hem suyu hem de yemleri tarafımızdan karşılanacak. Geyikler doğaya bırakıldıktan sonra çipler vasıtasıyla izlenecek. Bölgede hayvanların adaptasyonuna göre inşallah projenin devamı gelecek. Giresun ve Gümüşhane'de Doğu Karadeniz Dağlarına kızıl geyikleri adapte edeceğiz."

2- Ormanlık alan 3- Köylüler 4- Geyiklerin kamyondan indirilişi 5- Geyiklerin salımı

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA