BDP Van İl Teşkilatı, İran'ı Yürüyüşle Protesto Edecek

Her geçen gün devlet olma vasfını kaybeden İrandaki siyonist molla diktatörlüğü Kürtleri katletmeye devam ediyor. Barış ve Demokrasi Partisi Van (BDP) İl Teşkilatı, İran rejiminin 2 Kürt siyasetçiyi idam etmesini yürüyüşle protesto edecek.
Bu haber 2013-11-02 20:40:28 eklenmiş ve 459 kez görüntülenmiştir.

Barış ve Demokrasi Partisi Van (Bdp) İl Teşkilatı, İran rejiminin 2 Kürt siyasetçiyi idam etmesini yürüyüşle protesto edecek. Yürüyüşe davet için dağıtılan el ilanlarında, İran'ın teokratik, faşist, idamcı İran Cumhuriyeti'nin Kürt halkı üzerinde imhacı, inkarcı geleneğini devam ettirdiği vurgulandı.

BDP, Doğu'daki birçok ilde İran rejiminin 27 Ekim'de Urmiye'de 2 Kürt siyasetçi Hebibullah Gulperipur ile Rıza İsmail Mamedi'nin idam edilmesi protesto ediliyor. Bdp İl Teşkilatı da pazartesi yapacağı protesto yürüyüşüne Vanlıları, basın açıklaması yaparak davet etti. Fakıye Teyran Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Bdp Van İl Başkanı Musa İta, teokratik, faşist, idamcı İran Cumhuriyeti'nin Kürt halkı üzerinde imhacı, inkarcı geleneğini devam ettirdiğini söyledi.

Kürt halkına yönelik sindirme ve soykırım anlamına gelen idam cezası ile Kürt halkının teslim alınmaya çalışıldığına dikkat çeken İta, "İran rejimi, Kürt siyasi hareketinin ateşkes kararına rağmen bu idamlarla ateşkesi sabote etmekte ve Orta Doğu'yu sonu olmayan bir savaşa sürüklemeye çalışmaktadır. İran rejimi, Kürtlerin demokratik ulus inşasını engellemeye yönelik bu uygulamaları ile Kürtlerin Rojava'da yaktığı devrim ateşini söndürmeye çalışmaktadır." dedi.

İran rejiminin sinsi ve katliamcı politikalarına sessiz kalmayacaklarını dile getiren İta, "İran rejimine, 'dur' diyebilmek, Kürt halkı üzerinde uygulanan sindirme ve soykırım politikalarına karşı çıkmak için halkımızı pazartesi günü yapılacak olan yürüyüşe davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından, Başkan İta ve il teşkilatı üyeleri, el ilanlarını dağıtarak vatandaşları yürüyüşe davet etti.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA