KAİ VAKFI BÖLGEMİZİ TEMSİL ETMİYOR, ÇÜRÜTÜYOR…

BÖLGE DERNEKLERİ ve İŞ DÜNYASI, KAİ VAKFI BÖLGEMİZİ TEMSİL ETMİYOR, ÇÜRÜTÜYOR…
Bu haber 2013-10-31 15:36:03 eklenmiş ve 1672 kez görüntülenmiştir.

BÖLGE DERNEKLERİ ve İŞ DÜNYASI, KAİ VAKFI BÖLGEMİZİ TEMSİL ETMİYOR, ÇÜRÜTÜYOR…

 

Türkiye’nin STK yapılanması oturmuş olan bölgelerinde dernekler, stk’lar, vakıflar alanda, sahada olan kurumlar birbirine destek sunarken bizim bölgemizde durum bunun tam tersi. Asıl işi hayır yapmak olması gereken KAİ Vakfı bölge iş ve stk yapılanmasını çürütmeyi ve boşa çıkarmayı kendine misyon edinmeye başladı.

 

KAİ Vakfı üç ilin adını kullanmasına (Kars-Ardahan-Iğdır)  rağmen sadece Kars’ın belli bir kesimine hizmet veren bölge iş-stk yapılanmasının apolitik,  asoyal yapısından nemalanan kendini yaşatan; bölgeyi çürüten bir yapılanmaya dönüştü. Bu yapılanma giderek hem bölge iş dünyasını, hem de stk yapılanmasını rahatsız etmeye başladı.

 

Dernekçiliğe 2000’li yıllarda özellikle 2010 yılından sonra yeni adım atan bölgemizde,  Ardahanlıların başını çektiği dernekleşme büyük bir başarı yakalayıp Ardahan bazında Ardahan Dernekler Federasyonu, Hoçvan Dernekler Federasyonu, Ardahan Kültür Evi ve giderek SERKA Bölgesini (Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı) kapsayacak şekilde Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş Adamları Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul KAİSİAD’ı ortaya çıkardılar.

 

STK alanında ortaya çıkan bu muazzam güç giderek sahayı kaplarken 1992 yılında kurulan 20 yıldan fazladır ortaya çıkmış olan KAİ Vakfı ise zaman içinde giderek Vakıf özelliğini bir kenara bırakarak bölgenin önünü tıkayan bir mekanizmaya dönüştü. Bölge stk ve iş dünyasının örgütlenmesini engelleyen çelikten bir duvar olmaya başladı.

 

Bu yapılanma 2010 yılından sonra ortaya çıkan düzeyli tüm STK’ları bitirmek için alttan alta saldırı geliştirip derneklerin altını açıktan oymaya başlarken bölge iş dünyasının toparlanmasının adresi olan KAİSİAD’ı yıkmak içinde açıktan açığa çalışmaya başladı. KAİSİAD’ın üyelerini kapmak, altını boşaltmak, buraya üye olmak isteyenleri engellemek, adam adama markaj yapmak, yaptığı etkinliklere davet etmemek, hepsinden önemlisi KAİSİAD’ın üyelerini kendi etkinliklerine çağırmak. Katmak kurum olarak Kaisadın altını boşlatmak, kurumu boşa düşürmek ve yıkmak; bölge iş dünyasının örgütlenmesinin önünü kesmek için her tür eylemi açıktan açığa yapmaya başladılar.

 

KAİ Vakfı’nın bölge iş-stk yapılanmasına karşı geliştirdiği ve bölge örgütlenmesini çürütme yönünde geliştirdiği bu akıl almaz tutum derneklerin hem dikkatini hem de öfkesini çekmeye başladı.

Bölge Dernekleri KAİSİAD’ın öncülüğünde KAİSİAD’la birlikte, bu konuda bir dizi çalışma ve toplantı yapacaklarını KAİ Vakfı’nı teşhir edeceklerini, KAİ Vakfı’nın bölgemizi temsil etmediği yönünde bir dizi çalışma ve toplantı yapma kararı aldılar.

 

Büyük ihtimalle Kasım Ay’ının sonları yada Aralık Ay’ında dernekler KAİSİAD’ın öncülüğünde toplanacaklar, KAİ Vakfı’nın bölge iş ve STK’sını temsil etmediğini, bölge iş-stk örgütlenmesini çürüttüğünü kamuoyuyla paylaşacaklar. Bölge iş-stk yapılanmasının kullanılmasının durdurulması yönünde Vakfın bölgeyi temsil etmediğini, bölgeyi iş ve stk olarak çürüttüğünü, kullandığını kamuoyuyla paylaşacaklar.  Örgütlenmelerini bu alanda yoğunlaştıracak olan bölge iş ve stk dünyası bölgeyle oynanmayı durduracak büyük bir örgütlenmeye gidecekleri ve bünyelerindeki iş adamlarını KAİSİAD’a yönlendirecekleri gelen bilgiler arasında…

 

Kamuoyu ve Dernekler soruyor:

1-     Yöneticileriniz Vakfın Resmi Üyesi midir?

2-     Vakıf Üyelere Açık mıdır?

3-     Burs alan öğrencilerin kaçta kaçı yöneticilerin yakınları ve akrabalarıdır?

4-     Ankara’da KAİ Tanıtım Günleri’ne Ankara’daki Vakıf ve Dernekler tek çatı altında birlik –bütünlük içinde katılırken İstanbul’daki KAİ Vakfı neden bölge iş-stk yapılanmasını çürtmeyi, bölgeyi çürütmeyi kendine misyon ediniyor? Bu konuda neden tek bir etkinlği yok?

5-     Cumhurun (Halka açık olan bir bayramı, halkın bayramını) Cumhuriyet Bayramını neden 100 kişi ile yaptılar. Bunlar Vakıf ise neden STK rolüne soyunuyorlar

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA