D.Ü Öğrencilerinden Örnek Proje

Dicle Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı Bölümü öğrencileri, kimsesiz çocukların durumuna dikkat çekmek amacıyla 'Farkındalık Projesi' başlattı.
Bu haber 2013-10-28 09:37:19 eklenmiş ve 489 kez görüntülenmiştir.

Öğrenciler proje kapsamında cadde ve sokaklarda balon satarak elde edilen paralarla kimsesiz çocuklara çeşitli hediyelerle ziyaret ediyor. Öğrenciler aynı zamanda vatandaşlara, bakım evlerinde kalan kimsesiz çocukların sevgi, şefkat ve ilgiye olan ihtiyaçları hakkında da bilgilendiriyor.

BİRÇOK YER KARIŞ KARIŞ GEZİLDİ

Eylül ayı ortalarında başlayan proje kapsamında yaklaşık bir ay boyunca Diyarbakır ve dört merkez ilçenin yanı sıra Dicle, Çüngüş, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerini karış karış gezen öğrenciler, Ekim ayı sonunda kampanya kapsamında elde ettikleri gelirlerle kimsesiz çocuklara çeşitli hediyelerle ziyaret edecek.

"ONLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIK"

Proje hakkında bilgi veren Dicle Üniversitesi Çocuk Gelişim Programı Bölümü öğrencisi Buket Sağır, başlatılan projenin çok önemli olduğunu söyledi. Kimsesiz çocukların maddi yönden bir beklentisinin bulunmadığını ancak manevi olarak büyük desteğe ihtiyaçları bulunduğuna dikkati çeken Sağır, "Biz Çocuk Gelişimi öğrencileri olarak kimsesiz çocukları 3 kez ziyaret ettik. Her ziyaretimizde onların gözlerindeki sevince ortak olmanın mutluluğunu yaşadık. Biz herkesin bu mutluluğu yaşamasını isteriz. Gerçekten çok ayrı ve özel bir duygu içeriyor" dedi.

İKİNCİ FARKINDALIK PROJESİ ENGELLİLERİ YÖNELİK

Kimsesiz çocuklara yönelik başlatılan projenin ay sonunda tamamlanacağını ifade eden Sağır, yine Dicle Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Aslan yönetiminde, bu bölümün öğrencileri olarak ikinci farkındalık projelerini başlatacaklarını dile getirdi. Buket Sağır, bu projenin dezavantajlı bir gruba yönelik olacağını ancak daha kesinleştirmediklerini belirterek, "Yüksek ihtimalle engellilere yönelik olacağını düşünüyorum. Engellilerin yaşamda çektiği zorluklarla ilgili bir farkındalık projesi çok iyi sonuçlar doğuracaktır" diye konuştu.

Engin ÖZTÜRK

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA