KURTLAR VADİSİ SİYASETE ADAM VERİYOR

"Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde "Sami Bey" karakterini canlandıran eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, AK Parti'den belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptı
Bu haber 2013-10-28 09:24:21 eklenmiş ve 605 kez görüntülenmiştir.

İSMAİL ERSAN - "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde "Sami Bey" karakterini canlandıran eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Ak Parti'den Yalova belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu belirterek, "Aday olur ve belediye başkanı olarak seçilirsem dizide belki sanal bir şekilde hizmet eden Sami Bey, Yalova'da belediye başkanı olarak gerçek ismiyle, 'Barbaros Binicioğlu' olarak hizmete devam edecek" dedi.

Binicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004-2009 yılları arasında Yalova'da belediye başkanlığını yürüttüğünü söyledi.

Yalova Belediye Başkanlığı için Ak Parti'ye aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu, tekrar belediye başkanı seçildiğinde dizide oynadığı rolünü gerçek hayatta da oynamak istediğini dile getiren Binicioğlu, şöyle konuştu:

"Zaten siyasetle iç içeydim, hiçbir zaman siyasetten kopmadım. Kurtlar Vadisi'nde eskiden 'Eşref Bey' olan rolüm 'Sami Bey' olarak değişti. Dizideki rolüm dolayısıyla devlete sahip çıkmak, kamuya sahip çıkmak, hizmet etmek kamu menfaatleri tarafında olmak, doğruluk, dürüstlük, devlet, kamu ve millet adına hiçbir şeyden çekinmemek dizideki karakterimin en büyük özelliğidir. Özellikle ihtiyarlar heyetinin özelliği budur. Biliyorsunuz Eşref bey bu değerler adına konseyle beraber kendi kendini imha etti. Bunu yaparken de isteyerek ve memnuniyetle yaptı. Kamu yararı ülkemiz, milletimiz adına hizmet içimde var. Yalova belediye başkanlığı aday adaylığı için Ak Parti'ye yaptığım başvuru sonucunda aday olur ve belediye başkanı olarak seçilirsem dizide belki sanal bir şekilde hizmet eden Sami Bey, Yalova'da belediye başkanı olarak gerçek ismiyle, Barbaros Binicioğlu olarak hizmete devam edecek. İnşallah bundan sonra da sanal ortamda yaptığım hizmet gerçeğe dönüşecek."

Gerek Yalova'dan gerekse ziyaret ettiği Türkiye'nin farklı illerinden çok büyük ilgi gördüğünü dile getiren Binicioğlu, "Önceki dönemde yaptığım hizmetler Yalova'da çok biliniyor. Yalova'da bana karşı olan ilginin nedeni dizideki karakterim ile gerçek hayattaki karakterimin özdeş olması" dedi. 

"Birçok ülkede dizi dolayısıyla büyük bir ilgi görüyorum"

Yalova dışında insanların kendisini Kurtlar Vadisi'nin bir oyuncusu olarak bildiğini, oyuncu zannettiklerini anlatan Binicioğlu, şunları kaydetti:  

"Tabii ben profesyonel bir oyuncu değilim. İnşaat mühendisiyim. Onun dışında da siyasetçiyim. Şehir dışında hatta ülke dışında Suriye'de Irak'ta olsun birçok ülkede dizi dolayısıyla çok büyük bir ilgi görüyorum. Musul'daki medya benimle bir röportaj yaptı. Ertesi gün röportajım Musul gazetelerinde çok geniş yer aldı. Bu da bana gurur veriyor açıkçası. Başta Suriye olmak üzere Irak'a iş nedeniyle defalarca ziyaretlerde bulundum. Oradaki ortamı ve insanları iyi tanıyorum. Oradaki insanların Kurtlar Vadisi dizisiyle ilgili görüşlerini, onların izlenimlerini, dizinin orada yarattığı imajı da çok iyi biliyorum. Gerçekten Kurtlar Vadisi dizisi bütün karakterleriyle başta 'Polat Alemdar' olmak üzere Ortadoğu'da özellikle çok etkili. Dizide iyilik adına ülkemiz adına verdiğimiz mesajlar ve izlenimler de çok önemli algılanıyor."

Belediye başkanlığı yaptığı dönemde çok yoğun tempoda çalıştığını vurgulayan Binicioğlu, "Bir iş yeterli olmuyor. Özel işim nedeniyle Ortadoğu'ya seyahatlerim var. Dizideki oyunculuğum, o da ciddi bir zaman alıyor. Bir yandan da eğitimime devam ettim. İstanbul Ticaret Üniversitesinde uluslararası ilişkiler bölümünden yüksek lisans diploması aldım. Arapçamı ilerletmek için Arapça kurslar aldım. Yani mümkün olduğu kadar o başkanlık dönemimdeki yoğun tempoyu, performansı devam ettirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

"Projelerimden biri de film platosudur"

Belediye başkanı seçildiği takdirde Yalova'da bir film platosu projesinin olduğunu ve Kurtlar Vadisi Dizisi'nin de birkaç bölümünün Yalova'da çekilebileceğini de anlatan Binicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dizinin Yalova'da çekimi için arkadaşlara teklif ederiz, kırmazlarsa Yalova açısından çok önemli bir şey olur. Çünkü İstanbul Kız Kulesi önündeki birkaç sahne sayesinde bugün Kız Kulesine Arap ülkelerinden gelen gidenin haddi hesabı yok. Sadece Kız Kulesi arkada görünmüştü. Tabii Yalova'nın dizinin bir bölümünde bile gösterilmesi özellikle Arap ülkelerinde, Ortadoğu'da zaten tanınan bir şehir, bir de bunun üzerine böyle bir bölümün burada çekilmesi gerçekten çok faydalı olur. Yalova'nın konumu çok önemli. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin Yalova'ya getirdiği çok büyük avantajlar olacak. Bu avantajlarla Yalova'nın altyapısını bir araya getirdiğimizde kentin hem bir eğitim kenti hem de bir yandan da bir film platosuna sahip olması benim çok önceden uğraştığım bir şeydi. Bunu gerçekleştirmeye fırsatım olmadı. Belediye başkanı olduğumda gerçekleştireceğim projelerden bir tanesi de film platosudur."

Belediye başkanı olursa dizide misafir oyuncu olarak rol alabileceğini söyleyen Binicioğlu, belediye başkanlığının önemli bir görev olduğunu ve insanın bu işe kendini 24 saat vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Yalova

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA