(Özel Haber) Döner Bacalar Alıcı Bulamıyor

Ağrı'da, soba zehirlenmelerini önlemek amacıyla satışa sunulan döner bacalar alıcı bulamıyor.
Bu haber 2013-10-27 18:52:16 eklenmiş ve 458 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'da, soba zehirlenmelerini önlemek amacıyla satışa sunulan döner bacalar alıcı bulamıyor. Kış aylarında sobalardan sızan karbonmonoksit gazları tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da birçok insanın hayatına malolurken soba zehirlenmelerinin önüne geçilmesi amacıyla üretilen döner bacalar kentte alıcı bulamıyor. Müstakil evlerdeki sobalara 40 TL'ye takılabilen döner bacalar, şiddetli rüzgarlarda karbonmonoksit gazından ölümleri azaltıyor. Döner bacalar, dumanın geri gelmesini engellemek ve hava akışını hızlandırmak için kullanılırken, en önemli özellikleri yağmur ve lodostan etkilenmiyor.

Eski Van Caddesinde 30 yıldır sobacılık yapan 56 yaşındaki Cafer Köse, artık sobadan sızan karbonmonoksit gazıyla ölümlerin olmayacağını ifade ederek "Rüzgar gülü, diğer adıyla döner baca insan sağlığı için faydalı bir şeydir. Yüz de yüz karbonmonoksit gazından ölümleri önler. Elektrikli değil, rüzgarla çalışıyor. Hava rüzgarlı olduğunda devreye giriyor. Elektrik fişini takmadım, unuttum gibi bir durum yok. Vatandaşlarımız bacalarına bunlardan alıp takarsa, Allah'ın izniyle can güvenlikleri artar" dedi.

"HALKIMIZ ALMIYOR, SATIŞLARIMIZ DURMA NOKTASINDA"

Köse, döner baca satışlarında durgunluk olduğunu belirterek şunları söyledi: "İki günde 1 tane satabiliyoruz. Halkımız, döner bacanın faydalarını bilmiyor. Döner bacaları Batı'dan ya da İç Anadolu'dan gelen memurlarımız alıyor. Ağrılı vatandaşlarımız sobalardan sızan karbonmonoksit gazlarından zehirlenmemeleri için, bu döner bacaları alıp takmaları kendilerinin sağlıkları için önemlidir. Fiyatlarımız evlerdeki sobalar için 40 TL iken; bina, apartman gibi büyük yerlerde kullanılan döner bacalarımız 110 TL'dir. Ağrı ve Doğu halkı bu döner bacaların faydalarından habersiz." - AĞRI

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA