Salih Müslim’in Güney Kürdistan’a girişi yasaklandı

Güney Kürdistan yönetimi PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in Güney Kürdistan’a girişini yasakladı.
Bu haber 2013-10-23 20:36:19 eklenmiş ve 438 kez görüntülenmiştir.

Salih Müslim’in Güney Kürdistan’a girişi yasaklandı

 

Güney Kürdistan yönetimi PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in Güney Kürdistan’a girişini yasakladı.

 

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in Güney Kürdistan’a girişi Güney Kürdistan yönetimi tarafından yasaklandı. Müslim, oğlu Şervan Müslim’in çeteleler tarafından gerçekleştirilen bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi üzerine taziyeleri kabul etmek için Rojava’ya geçmişti. Müslim, diplomatik çalışmalar için Güney Kürdistan’a dönerken, girişi önlendi. Bölge hükümeti Müslim’e Güney Kürdistan’a geçişini yasakladığını bildirdi.

 

Konu üzerine bir açıklama yayınlayan Tevgera Civaka Demokratîk (TEV-DEM), PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in Güney Kürdistan’a girişinin yasaklanmasını sorumlu olmayan bir davranış olarak değerlendirdi. Güney Kürdistan Bölge yönetiminin sürece sorumlu yaklaşmadığına dikkat çeken TEV-DEM, bunun Kürt ulusal birliği için yürütülen çabalara zarar vereceğini belirtti.

 

Kürt halkının hassas bir süreçten geçtiğine dikkat çekilen TEV-DEM açıklamasında, ”Rojava demokratik devrimini gerçekleştiriyor ve çete saldırıları karşısında kazanımlarını korumak istiyor. Bunun için yüzlerce Kürt genci yaşamını yitiriyor ve Salih Müslim’in oğlu Şervan Müslim de onlardan biriydi.

 

Şervan Müslim’in gösterdiği fedakarlık karşısında saygı duymalıyız. Salih Müslim oğlunun şehadeti üzerine ve taziyeleri kabul etmek için Güney Kürdistan Hükümeti’nin izni dâhilinde Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Rojava’ya geçiş yapmıştır. Ancak maalesef Güney Kürdistan Bölge Hükümeti, Salih Müslim’in Güney Kürdistan’a girişini yasaklamıştır.

 

Biz TEV-DEM olarak Güney Kürdistan bölge yönetiminin bu kararını ve sorumlu olmayan davranışını kınıyoruz. Ve bu sorumsuz yaklaşımın hiçbir haklı gerekçesi yoktur” dedi.

 

Kürt Ulusal Kongresi, Kürt Yüksek Konseyi’nin Cenevre2’ye katılma çalışmalarını yürüttüğü bir dönemde Güney Kürdistan yönetiminin gösterdiği bu tutumunun sorumlu bir yaklaşım olmadığına da dikkat çekti. TEV-DEM, bu yaklaşımın Kürt halkının ulusal birlik çabalarını olumsuz etkilediğini de belirtti.

ANF

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA