Belediye Başkanı Köksoy, AK Parti'den Aday Adaylığını Resmen Açıkladı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda, aday adaylığı başvuru dosyasını İl Başkanı Yunus Baydar'a teslim etti.
Bu haber 2013-10-23 20:04:01 eklenmiş ve 653 kez görüntülenmiştir.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ak Parti İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda, aday adaylığı başvuru dosyasını İl Başkanı Yunus Baydar'a teslim etti.

Köksoy, Ak Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapılan aday adaylığı başvurusu sırasında yaptığı konuşmada, "Hizmetlerin devamlılığı için, kurumsallaşmanın devamlılığı için ve projelerin devamlılığı için yeniden bu göreve talibiz." dedi.

2009 seçimleri öncesi oksijen çadırında bir hasta konumunda olan Ardahan'ı şantiyeye çevirdiklerini belirten Başkan Köksoy şöyle devam etti; "Biz 2009 Mart yerel seçimlerinde halkımızın teveccühüyle bu göreve başladık, tabii ki 5 yıllık bir yetki verildi, 5 yıllık bir vebalimiz vardı. Bu süre içerisinde elbette ki hassasiyetlerimiz, vatandaşlarımızın beklentisi, şehrin hem ihtiyaçları, hem geleceği ile ilgili çalışmalara öncelik verdik. Temelde zaten nüfusu yetersiz, ekonomik göstergeleri yetersiz bir şehirdeyiz. Aynı zaman da onlarca yılın birikmiş altyapı ve üstyapı ihtiyaçları var. Aynı zamanda Belediyenin de hem kurumsal kimliği hem de bütçe durumu fevkalade olumsuz noktadan aldık, o zaman da şu tabiri kullanmıştık, oksijen çadırında bir hasta teslim aldık ve seçildiğimizde Ardahan'ı şantiyeye çevireceğiz diye iki tane ön plana çıkan cümle kullanmıştık. Bu 4,5 yıllık süre içerisinde şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde çalıştık ve bu süre içerisinde yapılan hizmetlerden bazıları; Şehrin içerisinde bulunan hayvan pazarının şehir dışına çıkararak halen yapımı devam eden modern bir hayvan pazarına kavuşmasını sağladık. Semt pazarı, alt yapı, kanalizasyon arıtma sistemi ihalesi bitirilerek ihale aşamasına getirildi, imar planı imar denetimi ile birlikte ele alınıp bitirilmesi ile Ardahan'da yüz yılda yaklaşık 5000 konut üretilirken son 4,5 yılda yaklaşık 4000 konut üretildi ve bunların kanalizasyon, yol, su gibi ihtiyaçları da belediye tarafından giderildi. Dere ıslah çalışmaları yapıldı, rekreasyon alanları parklar, katı atık projesi ve en önemlilerinden olan Doğalgaz, Ardahan ilk defa doğalgazla tanıştı. Neticede Belediye olarak bu yükün altına, bu ağırlığın altına bizzat isteyerek girmiş ve bunu başarmış durumda hem seçim sürecine giriyoruz, hem de 2013 yılını kapatıp 2014 yılına giriyoruz. Hizmetlerin devamlılığı, önem verdiğimiz kurumsallaşma sürecinin en üst seviyeye çıkarılması, bütçenin yine Ardahanın temel projelerine cevap verecek şekilde daha iyi düzeye ulaştırılması ile ilgili çalışıyoruz."

İl Başkanı Yunus Baydar da Faruk Köksoy'un deneyim ve tecrübelerine her zaman ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, Köksoy'un resmi başvuruda bulunan ilk aday olduğunu belirtti. - Ardahan

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA