Çıldır Kotanlı Köylüleri İki Asır Sonra Köylerine Döndüler

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kotanlı köyü sakinleri 2 asır sonra akrabalarıyla buluştuular.
Bu haber 2013-10-23 07:44:25 eklenmiş ve 679 kez görüntülenmiştir.
Çıldır Kotanlı Köylüleri İki Asır Sonra Köylerine Döndüler
 

Çıldır Kotanlı Köylüler İki Asır Sonra Köylerine Döndüler

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kotanlı köyü sakinleri 2 asır önceki akrabalarıyla buluştu.
Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kotanlı köyü sakinleri 2 asır sonra akrabalarıyla buluştuular.

 Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kotanlı(Skerep) köyü sakinleri 2 asır önceki akrabalarıyla buluştu. 2 asır önce Ardahan'da beliren Rus ve Ermeni çetecilerin baskılarıyla önce Gürcistan'a ardından da 1944 yılında Sovyetler döneminde vagonlarla Kazakistan'a sürülen İskender Ağa Sülalesi aradan 2 asır geçmesinin ardından tekrar ata yurduna döndü.

Kotanlı köyünden yıllar önce göçe zorlanan aile, ata yurduna dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Köy sakinleri tarafından sevinçle karşılanan aile köylerinde hasret giderdi. Yıllardır dedelerinin nereden göç ettiğini bilmeyen ama ata yurdunu bulma aşkıyla yanan aile sonunda hasreti dindirdi.
Üç gündür Türkiye'nin çeşitli illerini gezdiklerini belirten ailenin üyeleri, "Ne mutlu bize artık vatanımıza kavuştuk." dedi. Kotanlı köyü Muhtarı Yolcu Karakaya ise gelen ziyaretçilerinden oldukça memnun. Muhtar Karakaya, "Dedem, babam, Ruslar ve Ermenilerden çok çektiklerini akrabalarımızın bir kısmının kaçmak zorunda bırakıldığını, araya sınır girince de akrabalıkların iyice koptuğunu ve iletişim kesildiğini söyledi. Ancak babamdan, dedemden dinlediğim İskender Ağa benim büyük amcam olurmuş. Şimdi de köyümüze gelen misafirlerimiz onların torunlarıdır, benim de akrabalarımdır." şeklinde konuştu. İskender Ağa'nın torunları Halit Ağayev ve Cemil Ağayev ise "Dedem, babam vatan hasretiyle yanardı, bize vasiyetidir bu topraklar. Dedem babama vasiyet etti. Babam gelemedi. Dünya Harbi'nde Almanlar öldürdü. Şimdi dedemden vasiyet kalan bu emri yerine getirdim. Akrabalarımı buldum. Dedemin ve onun dedesinin yaşadığı yerleri buldum. Mezarlarını buldum. Şimdi de onların mezarlarından toprak alıp babamın ve dedemin mezarına dökeceğim. Ben 80 yaşındayım ama benim miladım bugün. Allah vatansız bırakmasın, şen olun Ata Türkiye benim öz vatanımdır. Bu toprak benim seccademdir. Hür olun, şen olun, bizi unutmayın, biz de bu toprağın insanıyız, bu toprakta bizim de kanımız var." dedi

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA