Numan Kurtulmuş Eskişehir'de (1)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e geldi.
Bu haber 2013-10-21 16:53:16 eklenmiş ve 531 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e geldi.

Ziyaret kapsamında partisinin il teşkilatı binasında düzenlediği toplantıda konuşan Numan Kurtulmuş, Lübnan'da kaçırılan Türk Hava Yolları pilotlarının Türkiye'ye dönmesinden dolayı kendilerine geçmiş olsun diledi. Kurtulmuş, "Yine bu bayram günlerinde sevinçlerimize sevinç katan, Lübnan'da 71 gündür kaçırılmış olan ve bir takım çevreler tarafından tutuklu bulunan Türk Hava Yolları'nın iki değerli pilotu Murat Akpınar ve Murat Ağca kardeşlerimize bir kere daha geçmiş olsun diyoruz. Ailelerinin gözü aydın, milletimizin gözü aydın. Gerçekten bayram sevincimizi bu iki değerli arkadaşımızın aramıza katılmış olması, ülkemize yeniden gelmiş olmaları bayram sevincimizi ikiye katladı. Ümit ediyoruz, dua ediyoruz ki bir daha böylesine yanlışlıklarla karşılaşmayız" dedi.

Ortadoğu'nun bir takım kirli oyunların, bir takım karanlık oyunların merkezi haline gelmiş olan coğrafyanın en kısa zamanda yeniden esenlik adası haline gelmesini dileyen Kurtulmuş, "Esenlik ülkesi haline gelmesini temenni ediyoruz. Bizim hayalimiz olan Hadramut'tan kalkan yaşlı bir kadının, elini kolunu sallayarak, dünyanın öteki tarafına keramet içerisinde, sükunet içerisinde, emniyet içerisinde geçebileceği bir dünyanın oluşabilmesini de yürekten temenni ediyoruz. Böyle bir dünyanın, böyle bir coğrafyanın oluşabilmesi için de Türkiye'nin üzerine çok büyük sorumluluklar düştüğünün farkındayız. Bu sorumlulukların bilinci içerisinde siyasi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE, 3 TANE ÖNEMLİ SEÇİMİN ARKA ARKAYA YAŞANACAĞI BİR SÜRECE GİRİYOR"

Türkiye'nin gireceği seçim süreciyle ilgili olarak konuşan Numan Kurtulmuş, bu sürecin Türkiye'nin önündeki 30-40 yılı belirleyeceğini belirtti. Eskişehir'in yerel seçimlerde Ak Parti'den 14+1 sonucuyla çıkacağını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye, 3 tane önemli seçimin arka arkaya yaşanacağı bir sürece giriyor. Öncelikle yerel seçimler, arkasından Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimi olacak olan, ilk defa halkın doğrudan doğruya oylarıyla seçilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ve arkasından genel seçimler. Türkiye'de yaklaşık 2 yıllık süre içerisinde bütün bunları hep beraber yaşayacağız. Türkiye zaten şimdiden epey bir seçim atmosferine girmiştir. Bu sürecin hayırlı olmasını, bu sürecin Türkiye'nin bundan sonraki gidişatına düzgün bir şekilde yön verecek sonuçlarla sonuçlanmasını temenni ederiz. Bu seçimler sadece kimin belediye başkanı olacağı, kimin milletvekili seçileceği seçimler değildir. Bunun ötesinde önümüzdeki 3 seçim Türkiye'nin belki önündeki 30-40 yılı belirleyecek olan seçimlerdir. Bu seçimlerde Türkiye, eski Türkiye'nin istikametinde mi gidecek, yoksa yeni Türkiye'nin özgürlükçü, demokratik, gerçekten daha ileriye giden, ekonomik olarak, sosyal olarak daha gelişmiş bir Türkiye istikametinde yürüyüşünü emin adımlarla ve hızlandırarak devam ettirecek. Dolayısıyla bu seçimler çerçevede çok önemlidir. Bu seçimlerin ilki de önümüzdeki yerel seçimlerdir. Yerel seçimlerde ümit ediyoruz Eskişehir'de çok parlak sonuçlar alacağız. İlk programlarımızdan birisi Eskişehir İl Teşkilatımızdaki programdı. Orada da belirtmiştim. Bugün bir defa daha belirtmek isterim ki Eskişehir'de inşallah Ak Parti 14+1 sonucuyla çıkacak ve yerel seçimlerde çok ciddi bir başarı kazanacaktır. Eskişehir'de birbirine kenetlenmiş bir teşkilata sahibiz. Geçtiğimiz 11 yıllık süre içerisinde Türkiye'nin en fazla hizmet alan illerinin başında gelenlerden biri de Eskişehir'dir. Eskişehir yaklaşık 500 farklı kalemde yerel yönetimler tarafından hizmet almıştır ve bunların yaklaşık toplam maliyeti 7 milyar lira civarındadır. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren (YHT) gibi fevkalade önemli bir projenin merkezi Eskişehir'dir. Bir taraftan Selçuklular'ın başkenti olan Konya Eskişehir'e bağlanıyor. Bir taraftan inşallah bu sene sonunda bitecek olan İstanbul bağlantısı, bir taraftan Ankara Eskişehir'e bağlanıyor. Bu arada Eskişehir, Türk dünyasının başşehri olarak da temayüz ediyor, bu etkinlikleri yerine getiriyor. İnşallah YHT'nin tamamlanması ile birlikte öyle görünüyor ki Eskişehir, şimdiye kadar almış olduğu hizmetlerden çok daha fazlasını alacaktır. Eskişehir bulunduğu konumdan çok daha ileriye gidecektir ve artık Eskişehir sadece Türkiye'nin önemli illerinden birisi olmakla kalmayacak, öyle inanıyorum ki dünyanın fevkalade önemli illerinden birisi haline gelecektir. Bütün bunları yaparken biz merkezi yönetim olarak bu hizmetleri yapmayı halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak, milletin duasını almayı Allah'ın rızasını kazanmanın bir aracı olarak gördüğümüz için bunlar yapılıyor." - ESKİŞEHİR

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA