Kozma Dağı'nda Sosyal Tesis İnşaatı

Muş İl Özel İdaresi tarafından Muş-Kulp karayolu üzerinde bulunan Kozma Dağı'nda yapımına başlanan sosyal tesis inşaatı devam ediyor.
Bu haber 2013-10-20 13:45:36 eklenmiş ve 454 kez görüntülenmiştir.

Muş İl Özel İdaresi tarafından Muş-Kulp karayolu üzerinde bulunan Kozma Dağı'nda yapımına başlanan sosyal tesis inşaatı devam ediyor.

Yıllardan beri yoğun bir şekilde çatışmaların yaşandığı merkeze bağlı Yörecik ve Yamaç köylerinin bulunduğu Kozma Dağı eteklerinde bulunan Keklik Çeşmesi mevkisinde yapımına başlanan mescit ve abdesthane inşaatı çalışması devam ediyor. Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yıllardan beri bölgede yaşanan çatışma ve meydana gelen terör olaylarının ardından yeni atılacak sosyal adımların barış sürecine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Genel Sekreter Yentür, "Çözüm sürecinin başlaması ve terör olaylarının bitmesi ile birlikte bölgede gerek hayvancılık alanında gerekse sosyal tesis bazında yoğun bir hareketlilik başladı. Bu açıdan Keklik Çeşmesi'nin bulunduğu yerde mescit, tuvalet ve bazı sosyal tesislerin yapılmasının yöre halkı için gerekli olduğuna inandık. Encümen kararıyla kısa süre önce çıkarılan 200 bin TL'lik bir ödenekle kent merkezinden yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Yürecik ve Yamaç köyleri arasında bulunan keklik çeşmesinin bulunduğu bölgede şu anda kaba inşaatına devam eden mescit ve tuvalet yapımına karar verildi. Bu tesislerin kaba inşaatı bitmek üzere hava koşulları el verdiği sürece çalışmalar devam edilecek. Diğer sosyal tesislere ise önümüzdeki dönemde başlayacağız" dedi.

Nihat Çıtak isimli vatandaş ise, "Daha önce yaşanan olaylardan dolay buraya kimse gelmiyordu. Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte gerek hayvanlarını otlatmak, gerek piknik yapmak ve gerekse buradan giden gelen yolcular gelip burada bir süre dinledikten sonra gidiyorlar. Şu anda bölgede huzur ve güven hakimdir. Biz artık kimsenin ölmesini istemiyoruz. Bu açıdan burada yapılan sosyal tesisleri vatandaş olarak çok önemsiyoruz" diye konuştu. - Muş

ETİKETLER : Kozma Dağı'nda Sosyal Tesis İnşaatı
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA