Koyun Sürülerine Koç Katımı Başladı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde koyun sürüleri içine bırakılan koçların, sürü liderliği ve kendilerine eş seçmek için yaptıkları dövüşler ilginç görüntüler oluşturdu Sarıkamış Ziraat Odası Başkan...
Bu haber 2013-10-20 13:45:29 eklenmiş ve 501 kez görüntülenmiştir.

Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerde küçükbaş hayvancılık yapan çiftçiler, koyun sürülerine koç katımına başladı.

Koyun sürüleri içine bırakılan koçların, sürü liderliği ve kendilerine eş seçmek için yaptıkları dövüşler ilginç görüntüler oluşturdu. Koçlar, birbirlerine dakikalarca kafa vurarak üstünlük sağlamaya çalıştı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koç katma döneminin başladığını, koyunlarda et ve süt verimini artırmak için en iyi koçların sürülere katılması gerektiğini söyledi.

Ekim ayının ortaları itibarıyla koyunların kış aylarında doğum yapmaları planlanarak koç katımı yapılmaya başlandığını dile getiren Gök, "Hayvan yetiştiricilerimiz koyunlarına koç katımından önce mutlaka brusella aşısını yaptırmaları gerekir. Çünkü yavru atığını önlemek için bu şart. Koyun yetiştirmenin ilk şartı yetiştirilen koyunlardan düzenli olarak ve çok miktarda yavru elde etmektir. Ayrıca kendi sürümüzde en iyi gençlerin kalması sağlanır. Böylece her sene sürünün verim düzeyi artar" dedi.

Küçükbaş hayvancılık yapan Mustafa Sarıtaş da yaz mevsimi boyunca meralarda, yaylalarda otlayan koyunların artık ahıra dönme zamanının geldiğini ifade etti.

Ekim ayı ortalarından itibaren koç katımına başlandığını belirten Sarıtaş, "Koyunlarımızın çiftleşme zamanı geldi. Kaliteli ve sağlıklı yavru alabilmek için seçme koçlardan sürüye katmak zorundayız. Çünkü yaklaşık altı ay sonra koyunlarımız yavru doğuracak. Tabi bu arada koçların liderlik ve eş bulmak için yaptıkları dövüşler, kıran kırana geçiyor. Koçlar, birbirlerine üstünlük sağlamak için her gün dakikalarca dövüşüyorlar. Bu da işin en heyecanlı kısmı oluyor" diye konuştu. - Kars

ETİKETLER : Koyun Sürülerine Koç Katımı Başladı
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA