Iğdır'da 3 Bin Aileye Kurban Eti Yardımı

Iğdır'da, Kimse Yok mu Derneği ve Ankara Başkent İş Adamları Derneği tarafından 3 bin aileye kurban eti dağıtıldı.
Bu haber 2013-10-20 13:45:21 eklenmiş ve 610 kez görüntülenmiştir.

Iğdır'da, Kimse Yok mu Derneği ve Ankara Başkent İş Adamları Derneği tarafından 3 bin aileye kurban Eti dağıtıldı.

Kentte önceden belirlenen muhtaç ailelere kurban Eti dağıtan dernek üyeleri, çocuklara da giysi, oyuncak ve şeker dağıttılar. Kimse Yok mu Derneği Iğdır Temsilcisi İrfan Özger, kentte önceden tespit ettikleri 3 bin aileye kurban Eti dağıttıklarını belirterek, Kurban Bayramı'nı kardeşlik duygusu içerisinde yaşamaya çalıştıklarını söyledi. Ankara Başkent İş Adamları Derneği ile birlikte organizasyonu yaptıklarını anlatan Özger, "Kurban Bayramı yardımlaşma ve kucaklaşma bayramıdır. Bizde bu duygu ve düşüncelerle Iğdırlı vatandaşlarımızla kucaklaştık. Kurban, Allah-u Teala'nın ihsan buyurduğu varlığa bir teşekkürdür. Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için yapılan her şeyde esas olan iyi niyettir. Kurbanda da böyledir, iyi niyet ve ihlas esastır" dedi.

Kurbanın İslam'daki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın bir örneği olduğunu ifade eden Özger, "Her gün dünyada sayısız hayvan kesilir ve bundan çoğunlukla varlıklı kimseler yararlanır. Halbuki Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlardan daha çok yoksullar ve hayır kurumları istifade eder. Peygamberimiz kurbanı tavsiye ederken kendileri bizzat kurban keserek de örnek olmuşlardır. Bizde elimizden geldiğince Iğdır'da daha önce tespit ettiğimiz muhtaç ailelerimizi ziyaret edip, onlara kurban Eti dağıttık. Bizimle birlikte Ankara Başkent İş Adamları Derneği üyeleri de buradaki kardeşlerimizi ziyaret edip onlara kurban Eti dağıttı. Bizi kapılarında gören vatandaşların mutluluğu bizi de mutlu etti. Umarım her bayram bu hava içerisinde geçer" diye konuştu.

Ankara Başkent İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Halil Keleş ise, doğu ile batı arasında kardeşlik köprüsü kurduklarını ifade etti. Keleş, "Her yıl farklı illere gidip muhtaç ailelerimize kurban Eti dağıtıyoruz. Bu yıl Iğdır ilimizi seçtik ve buradaki kardeşlerimizle bir araya geldik. Oldukça mutlu olduk. Çünkü insanlara Ankara'dan geldiğimizi söylediğimizde bizi ayrı bir ilgiyle karşıladılar. Biz burada kendimize yeni dostlar edindik. Sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşlik tohumlarının saçıldığı bu güzel günde Ankara'dan yola çıktık. Tek amacımız buradaki kardeşlerimizi ziyaret edip onları bu anlamlı günde mutlu etmekti. Biz kentte birçok aileyi ziyaret ettik. Et dağıtımı sırasında yaşanan duygu dolu anlar bizleri çok etkiledi. İnsanların bizi kucaklaması bize her şeye bedel anlar yaşattı. Kardeşliğin doğduğu nice bayramlarda buluşmak dileğiyle herkesin Kurban Bayramı'nı kutlarız" dedi. - IĞDIR

ETİKETLER : Iğdır'da 3 Bin Aileye Kurban Eti Yardımı
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA