Tunceli' de Ölen İşçi İçin Önce Cenaze, Sonra Yürüyüş

Aksa Elektrik'e bağlı Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (FEDAŞ) 9 ilde Tes-İş sendikası ile yapılan toplu sözleşmeye Tunceli'de tepki gösteren 100 çalışan, Enerji-Sen'e üye olarak firmalarının kendileri ile toplu sözleşme yapmasını isteyerek 25 gün...
Bu haber 2013-10-13 13:44:20 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.

Aksa Elektrik'e bağlı Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (FEDAŞ) 9 ilde Tes-İş sendikası ile yapılan toplu sözleşmeye Tunceli'de tepki gösteren 100 çalışan, Enerji-Sen'e üye olarak firmalarının kendileri ile toplu sözleşme yapmasını isteyerek 25 gün önce eyleme başladı. Çalışanların Tunceli'de eylemde olması nedeniyle Ovacık İlçesi'nin 12 köyüne meydana gelen arızalar nedeniyle 3 gün elektrik verilemedi. İddiaya göre işçileri eylemde olan firma, köylülerden gelen yoğun baskı üzerine daha önce emekli olan eski çalışan İbrahim Atan'dan köydeki arızaları gidermesini istedi. Atan, eski çalıştığı firmanın isteğini kabul ederek Çakmaklı, gittiği köydeki arazıya onarırken akıma kapılarak öldü.

Hayatını kaybeden İbrahim Atan için bugün Tunceli Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenin ardından Atan, merkeze bağlı Uzuntarla Köyü Hozmerek Mezrası'nda toprağa verildi. Atan'ın ölümüyle ilgili firma yetkilisi 3 kişi savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İŞÇİLER YÜRÜYÜŞ YAPTI

Atan'ın toprağa verilmesinin ardından eylemde olan FEDAŞ işçileri Seyit Rıza Meydanı'nda toplanıp yürüyüşe geçti. Sanat Sokağı üzerine gelen yaklaşık 500 kişi adına konuşan Bdp İl Başkanı Ergin Doğru, yaşanan olayın cinayet olduğunu öne sürdü. Firmanın işçileri grevini kırmak için her türlü yola başvurduğunu söyleyen Doğru, Ovacık'taki arızanın giderilmesi için Akp İl Başkanı Sinan Yerlikaya, yoğun bir baskı uygulamış Aksa müdürü de devreye girerek Akp İl başkanının baskısı karşısında İbrahim Atan isimli arkadaşımızı oraya yollamıştır ve yaşanan bu olay tamamen cinayettir. Vali, Akp il başkanı ve Aksa müdürü bir araya gelerek cinayeti nasıl örtbas edebileceklerini konuşmuş ve şu ana kadar yetkililer konuyla ilgili bir soruşturma açtık açıklaması bile yapmadı dedi

Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman ise; sendika olarak aylardır Aksa firması ile görüştüklerini belirterek, şu ana kadar kendilerine makul bir çözüm getirilmediğini söyledi. Duman, Hakkımızı almak içinde her türlü yasal haklarımızı demokratik yollardan arayacağız. İbrahim Atan bir cinayete kurban gitmiştir. İbrahim Atan kandırılarak oraya gönderilmiş ve gerekli tedbirler alınmadan arıza giderilmek istenmiş ve sonuç bu duruma gelmiştir dedi.

Haber: Tunceli' de Ölen İşçi İçin Önce Cenaze, Sonra Yürüyüş
ETİKETLER : Tunceli' de Ölen İşçi İçin Önce Cenaze Sonra Yürüyüş
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA