Büyük Ağrı Buluşması Esenyurt'ta Gerçekleşti

Esenyurt Hakan Şükür Stadyumu'nda Ağrı dernekleri ve Ağrılı iş adamları tarafından " Büyük Ağrılılar Buluşması" gerçekleşti.
Bu haber 2013-10-12 09:26:38 eklenmiş ve 516 kez görüntülenmiştir.

İstanbul Esenyurt 'ta, Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman, Chp İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Ak Parti Esenyurt Beylikdüzü ve Avcılar İlçe başkanları ve çok sayıda Ağrılı'nin katılımıyla 'Büyük Ağrı Buluşması' gerçekleştirildi.

Esenyurt Ağrılılar Dernek Başkanı Şerafettin Öztürk ve Ağrılı iş adamı Halis Kahriman'ın yaptığı selamlama konuşmaları ardından sırasıyla belediye başkanları ve protokol mensupları söz aldı.

Başkan Topbaş,"Demokratikleşmeyi önemsiyoruz"

İkinci kez Dünya Belediyeler Birliği Başkanı seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yoğun programı sebebiyle söz alarak programdan erken ayrılması gerektiğini belirtti. Topbaş,"Bugün milletimize ve İstanbullulara dünya çapında tekrar bu özel göreve getirildiğim için memnuniyetimi ifade ederek teşekkür ediyorum. Dünya değişiyor ve gelişiyor. Ekonomik değişimin dışındaki, demokratikleşmeyi de önemsiyoruz. Büyük bir millet olmanın yolunda atılan adımları ve demokrasi için yapılan iyileştirme paketlerini önemsiyoruz. Buna katkı sunan ve yüreği demokrasiden yana olanlara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin çok farklı yerlerinden ve değişik zamanlarda şehirlere göç etmiş, geleceğini arayan insanlarız. İstanbul'dayız, Ankara'dayız, İzmir'deyiz ama bizler, hep beraberce Türkiye'yiz"dedi.

Kadıoğlu,"Birbirimizin kardeşiyiz"

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmada, birlik ve kardeşlik mesajları verdi. Başkan Kadıoğlu,"Biz geçmişte söylediğimiz gibi bugünde aynı şeyi söylüyoruz. Biz inancımız gereği kardeşiz. Türkler ya da Kürtler kardeş demiyoruz. Hepimiz bir birimizin kardeşiyiz diyoruz. Bu ülkede 76 milyon insanın kardeş olarak yaşamasını istiyoruz. Allah'ın kullarını öteki beriki diye ayırmak isteyen zihniyete prim vermeyin. Bu ülkede Sayın başbakanımız birliği, beraberliği sağlamak, herkesi kardeş yapmak için, bu ülke menfaatlerinden her kesimi eşit şekilde istifade ettirmek, kimseye ötekileştirmek istemiyor. Bugün ev sahibi olarak Ağrılı hemşerilerimizi burada ağırladık. Ağrılıların dayanışma şöleni hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Vekil Fatma Salman Kürtçe selamladı

Programa katılan bir diğer konuşmacı ise Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman yaptığı Kürtçe selamlaması ile ilgi odağı oldu. Vekil Salman,"Bugün ana dilimde sizleri selamlayabiliyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde artık Türkiye özgürlüklerin, barışın ve kardeşliğin hâkim olacağı bir hale gelmiş durumdadır. Ağrılı hemşerilerim ile bugün Esenyurt 'ta bir arada olmaktan son derece mutluyum. Ağrılılara verdiği desteklerden dolayı Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu'na yürekten teşekkür ediyorum."dedi.

Esenyurt Hakan Şükür Stadyumunda gerçekleşen, Ağrılılar buluşması konuşmalar ve plaket takdimi ardından müzik şöleni ile devam etti.

ETİKETLER : Büyük Ağrı Buluşması Esenyurt'ta Gerçekleşti
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA