TBMM Çözüm Komisyonu Çeşitli İllere Gidecek

TBMM ÇÖZÜM KOMİSYONU ÇEŞİTLİ İLLERE GİDECEK - Komisyon Başkanı Bostancı: 'Yaklaşık 15 ile gidebiliriz diye görüşmelerimiz oldu. Bunların içinde Edirne, Diyarbakır, İzmir, Denizli, Şırnak da var' 'Belki bütün heyet gideriz, belki daha fazla yere gitmek için komisyonlar oluştururuz'.
Bu haber 2013-10-08 18:59:02 eklenmiş ve 510 kez görüntülenmiştir.

TBMM Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu Başkanı, Ak Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, komisyonun çalışmaları çerçevesinde Anadolu'da çeşitli illere gideceklerini belirterek, "Yaklaşık 15 ile gidebiliriz diye görüşmelerimiz oldu. Bunların içinde Edirne, Diyarbakır, İzmir, Denizli, Şırnak da var" dedi.

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bostancı, komisyonun önünde aşağı yukarı 1.5 aylık bir çalışma süresi bulunduğunu anımsatarak, bu zaman içerisinde hem çeşitli konuşmalar, görüşmeler yapmak hem de raporu hazırlamak gibi bir yükümlülükleri bulunduğunu söyledi.

Bostancı, komisyonun planladığı çalışmaya ilişkin şunları söyledi:

"Görüşmelerin bir kısmını yine Ankara'da yapacağız. Muhtemelen  Anadolu'da birkaç yere gidebiliriz. Onun çalışmalarını sürdürüyoruz. Türkiye'nin her tarafını temsil  etmesi önemli. Çünkü bu problem  Türkiye'nin her tarafıyla ilgili. Her yerde insanlar bu probleme ilişkin acıları yaşadılar. Dolayısıyla herkesi temsil edecek bir dinleme yapacak zamanımız yok ama en azından gideceğimiz yerler doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden... Her taraftan olmasına dikkat ediyoruz. Bunun için yaklaşık 15 ile gidebiliriz diye görüşmelerimiz oldu. Bunların içinden seçeceğiz. Bu illerin içinde Edirne, Diyarbakır, İzmir, Denizli, Şırnak da var. Dinleyeceğimiz insanlar doğrudan bu işten, bu acılı süreçten yaralanmış insanlar da  olacak. Onlara ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Ama yine raporumuza temel teşkil edecek tarzda bize perspektif sunabilecek tarzda çalışmaları olan insanları da dinleyeceğiz."

Bostancı, kimlerin dinleneceğine ilişkin soru üzerine, "Anadolu'ya gittiğimizde 30 yıllık bu süreç içerisinde yakınlarını kaybetmiş olan insanların, bu süreç ve şu an mevcut yaşadığımız süreç konusundaki hem kanaatlerini, yorumlarını hem de geleceğe ilişkin perspektiflerini  dinleyeceğiz. Yine sivil toplum kuruluşları, yerel birtakım aktörleri dinlemek şeklinde olacak" diye konuştu. 

"Bunun için alt komisyon mu kurulacak?" sorusuna Bostancı, "Belki bütün heyet gideriz, belki bir komisyon oluştururuz, daha fazla yere gitmek için komisyonlar oluşturabiliriz" yanıtını verdi.

 

Bostancı, komisyonun ölen PKK'lıların yakınlarını da dinleyeceğini söyledi. - Tbmm

ETİKETLER : TBMM Çözüm Komisyonu Çeşitli İllere Gidecek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA