'Nehrin Öteki Yakası' Projesi Diyarbakır'da Sergileniyor

'NEHRİN ÖTEKİ YAKASI' PROJESİ DİYARBAKIR'DA SERGİLENİYOR - Ali Saltan'ın 'Nehrin Öteki Yakası' başlıklı, Türkiye ile Ermenistan'ı, halkları, tarihi ve kültürü ayıran 'sınır' projesi Diyarbakır'da sergileniyor.
Bu haber 2013-10-08 17:59:04 eklenmiş ve 642 kez görüntülenmiştir.

Fotoğrafçı Ali Saltan, Türkiye ile Ermenistan'da olan ancak birbirlerine sınırda komşu olan iki köyü görüntüledi. Saltan'ın sınırdaki Türk Halıkışlak Köyü ile Ermenistan'daki Bagaran köylerinin fotoğraflarının yer aldığı 'Nehrin Öteki Yakası' adlı sergi Amed Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

Bir sergi, bir kitap ve kitapçıktan oluşan proje Ankara, Yerevan, Gümrü ve Kars'ın ardından Diyarbakır'a geldi. Buradan da Şubat 2014'te de İstanbul'da olacak sergi sanatseverleri bekliyor.

İki yıl süren çalışmanın ürünü olan, 30 küçük boy portre ve 46 fotoğrafın olduğu proje, İsviçre Büyükelçiliği'nin desteğiyle hazırlandı. Sergide fotoğrafların yanı sıra bir kitapçık bir de sergi fotoğraflarından özel bir seçkiyi kapsayacak kitap hazırlandı. Kitap içerisinde iki köyden de alınmış 35 dakikalık ses kayıtlarının olduğu bir CD de yer alıyor.

Saltan, fotoğraf çalışmasında, Arpaçay ve Aras Nehri'nin kıyısında karşılıklı olarak kurulan Ermeni Bagaran ve Türk Halıkışlak köylerinde yaşayan insanların sınır deneyimi üzerine çalışmış. Fiziksel ve kültürel olarak karşı tarafın o kadar yakın ve bir o kadar uzak oluşunu konu ediniyor.

Saltan, iki halkın politik sıkışıklıklar arasında yaşadığı ruh halini görünür kılan projenin tartışılabilir olmasını temenni ediyor ve "Sanatsal çalışmalar siyasiler tarafından argüman haline getirilen şeyler değil ama en azından akademik ve entelektüel camiada, orada yaşayan halklar arasında yeniden konuşulsun istiyorum" diyor.

5 Ekim Cumartesi günü saat 18:30'da açılacak sergiye İsviçre Büyükelçiliği'nden Müsteşar Didier Chassot ile Kültür Müsteşarı Urs Wuest katılacak. Sergi 25 Ekim'e kadar açık olacak.

ETİKETLER : 'Nehrin Öteki Yakası' Projesi Diyarbakır'da Sergileniyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA