Depremzedeler Kira Yardımı Değil Kalıcı Konut İstiyor

DEPREMZEDELER KİRA YARDIMI DEĞİL KALICI KONUT İSTİYOR - Van Anadolu Konteyner Kenti'nde yaşayan depremzedeler, Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın 'süresiz kira yardımı' teklifini kabul etmedi.
Bu haber 2013-10-08 17:59:02 eklenmiş ve 495 kez görüntülenmiştir.

Van Anadolu Konteyner Kenti'nde yaşayan depremzedeler, Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın 'süresiz kira yardımı' teklifini kabul etmedi.

Van Valiliği, konteyner kentlerde 255 ailenin kaldığını ve bunlardan 156 ailenin ihtiyaç sahibi, 99 ailenin ise durumunun iyi olduğunu tespit etti. Bunun üzerine açıklama yapan Vali Doğan, "Kiralık ev bulup çıksınlar. Mağduriyetleri bitene kadar kira yardımına devam edeceğiz. Sigortalı işe girdikleri güne kadar da mağdur statüleri sürecek. Bu kaç yıl devam ederse, o tarihe kadar kira yardımı da devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Van depremlerinin ardından devlet, 30 bin konteynerde 175 bin kişiyi barındırdı. Bir yıl sonra da hak sahibi 16 bin aileye konutları teslim edildi. Konut için sırada bekleyen 14 bin aile bulunuyor. Konteyner kentte kalan depremzedeler ise açlık grevinde. Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın süresiz kira yardımı teklifini kabul etmeyen depremzedeler, kalıcı konut verilene kadar açlık grevini sürdüreceklerini söyledi.

Depremzedeler adına konuşan Ali Ahi, 43 gündür açlık grevinde olduklarını söyledi. Ailelerin depremden önce de mağdur olduğunu, depremden sonra mağduriyetlerinin bir kat daha arttığını anlatan Ahi, "İşlerini, aşlarını, evlerini her şeylerini kaybettiler. Bu yetmezmiş gibi şimdi üstüne üstlük psikolojilerini de yitirmek üzereler. Biz kalıcı bir çözüm istedik, dedik ki kalıcı konut istiyoruz. Kalıcı konut, bunu artık herkesin iyi bilmesi lazım." dedi.

156 mağdur ailenin neye göre tespit edildiğini bilmediklerini açıklayan Ahi, "Çünkü burada ciddi manada bir araştırma da yapılmadı. İsterdik ki gelip tek tek ailelerle görüşülsün, her ailenin durumu nedir, TC kimlik numarası üzerinden zaten bellidir. 'Kayıt dışı gelir' dediler, bununla ilgili komisyon kurup gelip burada bir araştırma yapabilirlerdi. Asgari ücretli iş bulan ve sosyal güvenceye kavuşan aileler için kira yardımı kesilecek. Bu aileler nasıl ayakta kalacak?" şeklinde konuştu.

Anadolu Konteyner Kenti'nde 51 gündür elektriklerin kesildiğini, açlık grevinin de 43 gündür devam ettiğini belirten Özgül Toprak, "Bizim isteğimiz belli. Hava o kadar soğuk ki ellerimizi yıkayamıyoruz, gelip burada biraz ısınmaya çalışıyoruz. Tek isteğimiz barınacak bir ev, çocuklar da hastalandı." diye dert yandı.

ETİKETLER : Depremzedeler Kira Yardımı Değil Kalıcı Konut İstiyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA