Erzurum'da Parka Mısırlı Esma'nın Adı Verildi, MHP'liler Tepki Gösterdi

ERZURUM'DA PARKA MISIRLI ESMA'NIN ADI VERİLDİ, MHP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ - Mısır'da İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin kızı olan ve darbe karşıtı gösterilerde yaşamını yitiren 17 yaşındaki Esma'nın adı, Erzurum'un Hilalkent Semti'nde yapılan bir parka verildi.
Bu haber 2013-10-08 15:59:02 eklenmiş ve 566 kez görüntülenmiştir.

Mısır'da İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin kızı olan ve darbe karşıtı gösterilerde yaşamını yitiren 17 yaşındaki Esma'nın adı, Erzurum'un Hilalkent Semti'nde yapılan bir parka verildi. Karara itiraz eden Mhp'li Meclis üyesi İsmail Arslan, "Bizim birçok kahramanımız var. Parka onların ismini verelim" dedi.

Erzurum'un merkez Yakutiye İlçe Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını, Başkan Ak Parti'li Ali Korkut yönetiminde dün yaptı. Hilalkent Semti'nde, Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde yaptırılan mesire alanına 'Esma Park' adı verilmesi üyelerinin teklifine sunuldu.

Belediye Başkanı Ali Korkut'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan esinlenerek Esma'ya sahip çıktığını söyleyen Mhp'li Meclis üyesi İsmail Arslan, "Türkiye'de birçok kahraman varken parka Esma'nın adının verilmesi çok yanlış. Başkan, kadın kahraman istiyorsa Bingöl'de bombanın üzerine yatarak çocuklarının hayatını kurtaran Hatice Belgin'nin veya İstanbul'da Pkk yandaşları tarafından yakılan özel halk otobüsünde yanarak yaşamını yitiren Serap Eser'in adı verilebilirdi. Mhp'nin 6 meclis üyesinden 5'i toplantıya katılmıştık. Hepimiz karşı çıktık ancak 25 oyu bulunan Akp, kararı meclisten geçirdi" dedi.

Esma'nın adını, parka vererek ölümsüzleştirdiklerini belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise şöyle konuştu:

"Hilalkent'te kamulaştırdığımız harabe evleri yıktık, 50 dönüm üzerine bir mesire alanı yaptık. Yaklaşık bir milyon liraya mal ettiğimiz mesire alanında spor salonundan lokantasına kadar halkın rahatlıkla piknik yapabileceği alanlar oluşturduk. Böylesine güzel bir mekanın isminin de çok güzel olmasını istedik. Yakın geçmişte demokrasi adına gözünü kırpmadan hayatını feda eden bir Müslüman kardeşimizin ismini vermeyi uygun bulduk. İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin kızı olan Esma'nın adını meclise getirdik. Bazılarının karşı çıkmasın rağmen oy çokluğu ile Esma'nın adı parka verildi." - Erzurum

ETİKETLER : Erzurum'da Parka Mısırlı Esma'nın Adı Verildi MHP'liler Tepki Gösterdi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA