YYÜ'de 'Türkiye'de Etnik Medya' Semineri

YYÜ'DE 'TÜRKİYE'DE ETNİK MEDYA' SEMİNERİ - Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Cereci, YYÜ Van Meslek Yüksekokulu'nda, 'Türkiye'de Etnik Medya' konulu seminer verdi.
Bu haber 2013-10-08 15:59:02 eklenmiş ve 437 kez görüntülenmiştir.

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Cereci, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu'nda, "Türkiye'de Etnik Medya" konulu seminer verdi.

Okulun Konferans Salonu'nda verilen seminerde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerinin bölgede birçok yeni üniversitenin kurulmasına ve gelişmesine katkı sunduğunu söyledi.

Uzun yıllar YYÜ'de görev yaptıktan sonra Batman Üniversitesi rektör yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Sedat Cereci'nin buna bir örnek olduğunu aktaran Battal, şöyle konuştu:

"Cereci ile uzun yıllar birlikte çalıştık. Kendisi çok üretken bir akademisyendir. Bu bölgede yaptığı çalışmalarla edindiği bilgi birikimini bizimle paylaşması son derece önemli. Konferansın konusu çok güncel ve önemli. Başta Cereci olmak üzere, etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

Ardından kürsüye çıkan Cereci, Anadolu topraklarının çok önemli kültürel değerlere sahip olduğunu söyledi.

Cereci, şöyle konuştu:

"Van'da Anadolu'nun küçük bir örneğidir. Medeniyetler bu farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle oluşur, yükselir. Yapılan araştırmalarda Türkiye'de 40'ın üzerinde etnik topluluğun yaşadığı, 43 dilin konuşulduğu ortaya konmuştur. Van kültürünü yaşamış ve halen yaşayan birçok etnik topluluk oluşmuş ve bunlar kentte farklı izler bırakmıştır. İşte bu coğrafyadaki görkem bundan kaynaklanır."

Türkiye'de medyanın gelişmesinde de etnik topluluklara mensup kişilerin katkısının büyük olduğunu bildiren Cereci, etnik medyanın gelişimine de değindi.

Daha sonra Prof. Dr. Cereci'nin, Van'da yaşayan Azeri kökenli Kuresinliler'in İran'dan Van'a göçünü konu edinen "Yestikan'dan Van'a" adlı belgeselin gösterimi yapıldı. - Van

ETİKETLER : YYÜ'de 'Türkiye'de Etnik Medya' Semineri
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA