'İşverenler Faaliyetlerimizden Haberdar Değil'

'İŞVERENLER FAALİYETLERİMİZDEN HABERDAR DEĞİL' - Çalışma ve İş-Kur Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, işverenlerin İş-Kur faaliyetlerinden tam manasıyla a href='/' style='text-decoration:none;color:#000;font-weight:Bold;' title='haber' haber /a dar olmadıklarını söyledi.
Bu haber 2013-10-08 15:59:02 eklenmiş ve 491 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Selahattin Bayram, il müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısı ile İş-kur faaliyet ve imkanları hakkında bilgi verdi. İş-Kur'un faaliyet ve imkânlarının çok fazla olduğunu dile getiren Bayram, işverenlerin bunlardan haberdar olması için özellikle yerel gazetelerle işbirliği içerisinde hareket etmek istediklerini ifade etti.

"İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ"

Bu noktada yerel gazetelerden destek isteyen Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Selahattin Bayram, "Şehrimizin tanıtımında çok önemli roller üstelen özellikle Diyarbakır'daki yerel gazeteler, faaliyetlerimiz ve imkânlarımız hakkında vereceği katkıları çok önemsiyoruz. Vereceğiniz katkılar kurumu ileriye götüreceği gibi işverenlerimizin de haberdar olmadığı konularda aydınlanmasını dolayısıyla işsiz vatandaşlarımızın da iş sahibi olabilmesi anlamını taşıyor. Bu konudaki işbirliğimiz çok önemlidir" dedi.

"İŞSİZLİK İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Diyarbakır'da İş-Kur'a kayıtlı aktif 97 bin işsiz bulunduğunu belirten Bayram, bu oranın büyük bir oran olduğunu ifade ederek, özel ve kamu işverenleri, siyasiler ile işbirliği içerisinde bu oranları aşağı çekmek için azami gayret göstereceklerini kaydetti.

İşsizliğin sosyal bir problem olduğunu anlatan Bayram, sosyal problemi ortadan kaldırmak için ciddi çalışmalar yapacaklarını belirtti. İş ve meslek danışmanların rutin olarak işyeri ziyareti yaptıklarını aktaran Bayram, ziyaret sayısının arttırılacağını dile getirdi. Dezavantajlı olan özürlü vatandaşların işe yerleştirilmesinin çok daha büyük anlamlar ifade ettiğini belirten Bayram, "Yasa gereği açığı olan özel ve kamu kurumlarının yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. Engelli çalıştırması gereken işyerleri engelli çalıştırmıyorsa, normal çalıştırmada ödediği miktarın çok daha fazlasını ceza olarak ödemek zorunda kalıyor ama ceza hiçbir zaman çözüm olmaz. Engelli çalıştırdığın zaman kar-zarar hesabı yapıldığında bir artıya geçildiği ortadadır" diye konuştu.

"İLK ETAPTA 517 KİŞİ İŞE YERLEŞİYOR"

Öncelikle Toplum Yararı Programı ile ilgili çalışmanın tamamlanarak işsizlerin bir kısmının acil olarak işe yerleştirileceğini söyleyen Bayram şöyle dedi:

"İlk etapta 517 kişiyi işe almak için başvuruları almaktayız. 11 Ekim'de kuraları noter huzurunda çekeceğiz. Buraya şu an itibarıyla yapılan başvuru sayısı 2 bin 500'ü geçti. İşe başlayacak olan kişiler net olarak 818,35 TL ücret alacaklar ve 9 ay boyunca istihdam edilmiş olacaklar. İşbaşı eğitimlerine ağırlık vereceğiz. Ve bekleyen dosyalarımızı ivedilikle sonuçlandıracağız. İşbaşı eğitimlerinde günlük 25 TL ayrıca genel sağlık sigortası primlerini ödemekteyiz. İki sigortalısı olan işverenlerimizde lütfen kurumu ziyaret edip başvuru yapsınlar. İşsizliği azaltmak, işsizlerimizi vasıflı hale getirmek, istihdamı arttırmak için çok ciddi katkılar sunuyoruz, ödemeler yapıyoruz. Son zamanlarda ciddi yasal düzenlemeler yapıldı. Kurumumuz tarihinde olmadığı kadar işverenlerimize ciddi katkılar sunmaktadır.

"TÜM PERSONELİMLE İMKANLARIMIZI SUNACAĞIZ"

Açık yüreklilikle şunu ifade ediyorum, her vatandaşımız Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü olarak bana rahatlıkla ulaşabilirler. Vatandaşlarımızın kurumda hiçbir sorun yaşamaması için tüm personelimle azami gayret göstereceğiz. İmkânlarımızı hiçbir menfaat beklemeksizin işverenlerimiz ve vatandaşlarımıza sunacağız"

Engin ÖZTÜRK

ETİKETLER : 'İşverenler Faaliyetlerimizden Haberdar Değil'
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA