Arınç: Memleketimiz Terörden Kurtulsun, İktidardan Gideceksek Gidelim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili anketler yapıldığını, desteğin bazı bölgelerde yüzde 80, bazı bölgelerde ise yüzde 60'lardan aşağı düşmediğini belirterek, "Demek ki milletimiz yine bize güveniyor."
Bu haber 2013-08-08 20:59:02 eklenmiş ve 499 kez görüntülenmiştir.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili anketler yapıldığını, desteğin bazı bölgelerde yüzde 80, bazı bölgelerde ise yüzde 60'lardan aşağı düşmediğini belirterek, "Demek ki milletimiz yine bize güveniyor. Bizim yanlış yapmayacağımıza, ihanet etmeyeceğimize, teröristlerle onlara ödün vererek anlaşmayacağımıza kesinlikle inanıyor. Millet bize bu kadar güveniyorken, terörü sona erdirmek için bir şey biz yapmazsak kimse yapmaz. Kimse elini bu taşın altına koymaz. Başbakanımız ne diyor; 'Bu işi sürdürmek baldıran zehiri içmek gibidir.' Biz ona da razıyız yeter ki memleketimiz terörden kurtulsun. İktidardan gideceksek gidelim ama sonuç başarıya ulaşacaksa ülkemize huzur gelecekse ona da razıyız." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonuna Bayram ziyaretinde bulundu. Kaplıkaya'da ki federasyon binasına gelen Bülent Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun açılışı sırasında geldiğinde üzüntülü olduğunu belirterek; "O güzel binanın açılışı üzüntülü bir günümüze denk gelmişti. Şehitlerimiz vardı, o üzüntü içinde sadece açılışı yapıp kısa bir selamlama konuşması yapabildik. Bugün hamdolsun aradan aylar geçti. Huzurunuza huzur ve sükunet içinde bir Türkiye ile geliyoruz. Türkiye o günkü şartlara göre bugün huzur içerisinde. Karakollar basılmıyor, terör olayları büyük ölçüde bitti. Bazı yerlerde canımızı sıkan, yüreğimizi acıtan olaylar var ama o günlerde ki gibi 8 kişi, 25 kişi, 30 kişi hepsi birer vatan evladı olan kadınlı, erkekli, sivili ile polisi ile askeri ile canlarımız toprağa düşmüyor. Anneler ağlamıyor, şehit cenazelerinde gözyaşları kan olup akmıyor. Hamdolsun hükümetimizin sürdürdüğü çok zor bir işte geldiğimiz nokta silahların büyük ölçüde bırakılması, yurtdışına çıkış ve silahlı, bombalı şiddete yönelik eylemlerin hamdolsun şimdilik son bulması. Yarın ne olu Allah bilir. Zor bir işin içindeyiz. Ama amacımız bu çözüm sürecini başarıya ulaştırmak ve inşallah artık bu ülkede kan dökülmesini, gözyaşı dökülmesini, şehit kanlarıyla toprağımıza düşmesini önlemek istiyoruz. Allah yardımcımız olsun." dedi.

İKTİDARDAN GİDECEKSEK GİDELİM AMA SONUÇ BAŞARIYA ULAŞSIN

Milletin kendilerine güvendiğinin altını çizen Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar zor bir çözüm sürecinin içinde iken milletimiz bize güvenmeye devam ediyor. Çözüm süreci ile ilgili anketler yapılıyor bazı bölgelerde yüzde 80, bazı bölgelerde ise yüzde 60'lardan aşağı düşmüyor. Demek ki milletimiz yine bize güveniyor. Bizim yanlış yapmayacağımıza, ihanet etmeyeceğimize, teröristlerle onlara ödün vererek anlaşmayacağımıza kesinlikle inanıyor. Yapacağımız işler bu ülke için hayırlı işlerdir. Gençlerimizin, evlatlarımızın, toprağımızın daha çok üzüntülere sahne olmamasını, huzurun, barışı gelmesi içindir. Başka bir parti olsa bunu yapamazdı, başka hükümetler olsa yapamazdı. Nitekim 35 yıldır terörün içindeyiz hiçbir hükümette yapamadı. Biz yapmaya mecburuz. Millet bize bu kadar güveniyorken, terörü sona erdirmek için biz bir şey yapmazsak kimse yapmaz. Kimse elini bu taşın altına koymaz. Başbakanımız ne diyor; 'Bu işi sürdürmek baldıran zehiri içmek gibidir.' Biz ona da razıyız yeter ki memleketimiz terörden kurtulsun. İktidardan gideceksek gidelim ama sonuç başarıya ulaşacaksa ülkemize huzur gelecekse ona da razıyız."

Sağda solda bazı can sıkan olayların da vuku buluğuna dikkat çeken Arınç, "Ama düşünün ki bir karakol basıldığında 15 tane asgari şehidimiz var. 25 tane vatan evladı var. Bir canlı bomba şehrin en işlek yerinde bir şey patladığı zaman karnında çocuğu ile ölen hamile kadınlarımız var. Çocuğunun üzerine kapanıp Bingöl'de kendisini feda eden kadınlarımız var. İşte geçen sene Bayram günü Gaziantep'te en işlek cadde üzerinde patlayıp ta polislerimizin, halkımızın hayatına mal olan veya bir başka yerde yaşanan olaylar. Bu sene olmadı, olmasın inşallah. Allah fitneden, fesattan korusun. Bu başarı ile sonuçlanırsa hepimiz düğün Bayram ederiz. Ülkemiz kurtulur, insanımız kurtulur, Türkiye uçar arkadaşlar. Bugün milli gelirimiz 10 bin 500 dolar ise terör bittiği zaman inanın ki bu 20 bin doları bulacaktır." şeklinde konuştu.

GEZİ OLAYLARI DIŞINDA RAMAZANI HUZURLU GEÇİRDİK

Konuşmasında Erzurum insanına da övgüler yağdıran Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin güzel bir Ramazan geçirdiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemizde Ramazan huzurlu geçirdik. Mısır böyle geçirmedi. Suriye böyle geçirmedi. Dünyanın pek çok ülkesinde Müslümanlar kan ağladı, gözyaşı döktü, başına bomba yağdı, öldüler. Yaralandılar, evlerinden oldular. AIlah bizim memleketimizi korudu. Çok şükür biz şu Taksim Gezi olayları denen ve hepimizi derinden üzen ama sonunda da hakkından geldiğimiz ve Türkiye'de yeniden huzuru, asayişi temin ettiğimiz olayları bir kenara koyarsanız hamdolsun ülkemizde huzurlu günler geçirdik."

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları ise konuşmasında Bursa'ya göç eden nüfus içinde Erzurumluların birinci sırada geldiğini belirterek, "Bu gün Bursa'mızda 68 tane dernek mevcut. Bu Erzurumluların oluşturduğu 68 derneğin birleşmesi ile de Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu oluştu. Bu yapısı ile bu amaçla kurulan dernek ve federasyonlar arasında Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir." dedi.

Ziyarette kendisine Erzurum kadayıf dolması ikram edilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları tarafından Oltu taşından yapılmış çifte minare tablosu hediye edildi.

ETİKETLER : Arınç: Memleketimiz Terörden Kurtulsun İktidardan Gideceksek Gidelim
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA