Tuğçe Tuna 'Hücre' Adında Canlı Bir Performans Sunacak

TUĞÇE TUNA 'HÜCRE' ADINDA CANLI BİR PERFORMANS SUNACAK - Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın transition/geçiş projesi, yerli ve yabancı birçok sanatçının canlı performansları, performans gösterimleri ve proje bitiminde düzenlenecek olan bir sergi ve kitaptan oluşuyor.
Bu haber 2013-10-08 13:00:02 eklenmiş ve 541 kez görüntülenmiştir.

GEÇİŞ PROJESİ3. bölümTuğçe Tuna/RemDans "HÜCRE" 10 Ekim 2013, Perşembe, 19:00

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın Beyoğlu'nda bulunan binasının yenilenme sürecinde, binanın inşaat alanında yapılan transition/geçiş projesi, yerli ve yabancı birçok sanatçının canlı performansları, performans gösterimleri(screening) ve proje bitiminde düzenlenecek olan bir sergi ve kitaptan oluşuyor. Toplam 8 ay sürecek olan ve 5 bölümden oluşan transition/geçiş projesi, 15 Mart 2014'te düzenlenecek olan bir sergiyle sona erecek.

Başak Şenova ve Fatma Bucak'ın küratörlüğünü üstlendiği geçiş projesinin 10 Ekim 2013, Perşembe günü saat 19:00'da yapılacak üçüncü bölümünde performans sanatçısı Tuğçe Tuna "HÜCRE" adında canlı bir performans sunacak. Yapı Kredi Kültür Merkezi, 11 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında ise Anna Konik, Guido Van der Werve, Ana Prvacki, Jesper Just ve Maria Jose Arjona'nın hazırladığı performans gösterimlerine(screening) ev sahipliği yapacak.

Tuğçe Tuna'nın RemDans Sanat Kolektifi'nden performans sanatçıları Begüm Balcıoğlu, Setenay Karataş, Pınar Akyüz ve Nazlı Esen ile birlikte gerçekleştireceği "HÜCRE" genel konseptini beden ve mekan ilişkisinden alıyor, kendi alanını oluşturma ve her ufak tepkinin bir bütünü oluşturması etkilemesi üzerine odaklanıyor.

İçsel, bedensel ve düşünsel 'özgürlük' üzerine kurgulanmış olan bir performans olan 'HÜCRE' duvarı zemin, zemini duvara çevirerek mekanda farklı algılamalara yol açıyor. Beden mekaniğinin yanı sıra, düşünsel ve dürtüsel olan üretim sürecine odaklanıyor. Kendi alanını oluşturma, herşeyin bir bütün olması ve birbirini etkilemesi, bu etkileşim sonucu oluşan durum, problemi yaratma, çözme ve onunla başa çıkabilme isteğini işliyor.

RemDans

Uyku süresinin sonu olan esas uyku evresine REM deniyor. Beynin temizlenmesi anlamına da gelen REM'in eksikliği, düşünce bozukluklarına, hafıza ve algılama bozukluklarına yol açabiliyor. 2001 yılında çağdaş dans ve performans sanatçısı, koreograf, akademisyen Tuğçe Tuna tarafından İstanbul'da kurulan RemDans, disiplinlerarası çağdaş dans‐performans kolektifi olarak uluslararası platformlarda yer alan, yenilikçi, cesur ve öncü bir inisiyatif olarak tanınıyor. Eserleri arasında 'Islak Hacim' (Bayrampaşa Eski Ceza Evi), 'Makine Beden' (Santralistanbul Enerji Müzesi), 'Vertigo' (Proje 4L), 'Deplasman' (Hasköy Yün ve İplik Fabrikası), 'Tortu' (İstanbul Modern) gibi mekanlara özel ürettiği ve gerçekleştirdiği eserler bulunan Tuna, projelerinin hayata geçmesi için her türlü yaratıcılık ve araştırma disiplinlerine, farklı sunum şekillerine ve bu fikirleri bedenleştirebilecek 'azınlık beden' lerle üretebilmeye açık olmayı tercih ediyor. Tuğçe Tuna bedeni; 'yaşanılan, kişinin kendi politikasını sürdürdüğü sahip olunan tek gerçek alan' olarak değerlendiriyor.

HÜCREKonsept ve Koreografi: Tuğçe TunaPerformans: Nazlı Esen -Begüm Balcıoğlu -Pınar Akyüz -Setenay Karataş.Müzik: Vahit Tuna 'Melt 2008'

Bölüm 310.Ekim.2013, 19:00Canlı Performans Tuğçe Tuna

11. Ekim-1.Kasım.2013Performans Gösterim Programı"Transparency" (2004), Anna Konik "Concert for Piano and the Exact Volume of Tears Cried on Earth at any Given Moment (or 211,5 liters per second)" (2012), Guido Van der Werve"Do It Yourself Chilvary", (2008), Ana Prvacki"Sirens of Chrome"(2010), Jesper Just "The Beauty of 4 legged animals" (2009), Maria Jose Arjona

ETİKETLER : Tuğçe Tuna 'Hücre' Adında Canlı Bir Performans Sunacak
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA