Ameliyathane Önünde Silahla Yaralamaya Müebbet Hapis İstemi

İzmir'de yaklaşık bir ay önce arkadaşını ziyaret etmek için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden şahsı ameliyathane önünde darp edip, silahla yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan 2 zanlı hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Bu haber 2013-08-08 15:59:04 eklenmiş ve 537 kez görüntülenmiştir.

İzmir'de yaklaşık bir ay önce arkadaşını ziyaret etmek için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden şahsı ameliyathane önünde darp edip, silahla yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan 2 zanlı hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde 4 Temmuz günü saat 05.00 sıralarında aralarında bodyguardların da bulunduğu 4 arkadaş ile kimliği belirsiz kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma silahlı kavgaya dönüşünce 4 kişi yaralandı. Yaralılardan Emrah Şahbaz, Uğur Bakır ve Levent Bakır Alsancak Devlet Hastanesi'nde, Mehmet Akdağ ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kendisi de bodyguard olan Aytaç Aşçı, yaralanan arkadaşı Mehmet Akdağ'ı ziyaret için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ameliyathane bölümüne geldi. Bu esnada Aytaç Aşçı'nın eskiden çalıştığı işyerinin işletmecisi Bülent Ö. (34) ve arkadaşı Ali Eşref B. (25) de ameliyathaneye geldi. Aytaç Aşçı ve şahıslar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali Eşref B. ve Bülent Ö., Aşçı'yı ameliyathane önünde 5 yerinden kurşunlayarak hastaneden kaçtı. Kamera görüntülerini izleyen polis zanlıların kimliğini tespit ederken, zanlılar daha sonra polise teslim oldu.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Çetin Demirci, zanlılar Bülent Ö. ve Ali Eşref B.'nin Aytaç Aşçı'yı önce darp edip, ardından Aşçı'yı, Ali Eşref B.'nin 2, Bülent Ö.'nün ise 3 yerinden silahla yaraladığını belirtti. Dinlenen tanıklar ve toplanan deliller neticesinde Savcı Çetin, iki zanlı hakkında İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

Alsancak'ta bir barda müşteri karşılama görevlisi olarak çalıştığını ifade eden Aytaç Aşçı, "Başka bir barda çalışan ve daha önceden tanıdığım Mehmet Akdağ silahla yaralandı. Kaldırıldığı hastaneye gidip beklemeye başladım. Ameliyathane önünde beklerken daha önce yanında çalıştığım Bülent Ö., iki kişi ile geldi. Selamlaştık. Bu sırada ameliyathaneden çıkan temizlik görevlisine Akdağ'ın durumunu sordum. Görevlinin ters cevap vermesi üzerine 'Yürü git, tamam' dedim. Bunun üzerine Bülent Ö. 'Adamla nasıl konuşuyorsun?' dedi. Ben de kendisine ters cevap verdim. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. Bülent Ö., bana 'Buraya seni gömerim' dedi. Ardından diğer sanığa dönüp, 'Sık şunu öldür' talimatı verdi. Ali Eşref B. üç el, ardından da Bülent Ö. iki el ateş etti. Mermi bitince de kabza ile ağzıma, eliyle de tişörtümden tutup başımı yerlere vurdu, tekmeledi. İkisinden de şikayetçiyim" dedi.

Olayın zanlılarından Bülent Ö. ise ifadesinde, "Olayın olduğu gün Ali Eşref B. ve Iğdır'dan misafir olarak gelen S.D. ile oturuyorduk. Bar çalışanım beni arayıp karşı barda çalışan bir kişinin yaralandığını söyledi. Üçümüz 'Geçmiş olsun' demek için hastaneye gittik. Burada Aytaç ile karşılaştık. Kendisi aşırı derecede alkollüydü. Ameliyathaneden çıkan görevliyi tersledi. Ben de kendisine bu şekilde konuşmamasını söyledim. Oturduğu yerden kalkıp, ağır küfürler ederek üzerimize doğru gelmeye başladı. Elini beline attı. Korktuğum için geri adım attım. Belimden silahı çıkardım. Kendisi gelip, elimden silahı almak istedi. Bu sırada elimdeki tabanca bir anda patladı. Yere düşüp boğuşmaya başladık. Ali Eşref B. elimden silahı aldı. Oradan uzaklaşıp gittik" diye konuştu.

Diğer zanlı Ali Eşref B. de, Bülent Ö. ile aynı yönde ifade verdi. Davayla ilgili yargılamaya ise henüz başlanmadı. - İZMİR

ETİKETLER : Ameliyathane Önünde Silahla Yaralamaya Müebbet Hapis İstemi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA