DTK Laleş Bayramını Kutladı

DTK LALEŞ BAYRAMINI KUTLADI - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yayınladığı bir mesajla Êzidî toplumunun Laleş Bayramı'nı kutladı.
Bu haber 2013-10-07 12:59:02 eklenmiş ve 416 kez görüntülenmiştir.

Her yıl 6 ile 13 Ekim arasında Irak'ın Musul kentine bağlı Şengal Kasabası'na yakın bölgede Yezidilerin kutsal bir merkezi Laleş'te düzenlenen Êzidîlerin kutsal Hac ziyareti ve bayramı için Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Halklar ve İnançlar Komisyonu kutlama mesajı yayınladı.

"Laleş Hacı dünyanın dört bir yanına dağılmış Êzidi halkımızın birliğinin ifadesidir" denilen açıklamada, Laleş haccı ve bayramının aynı zamanda, Êzidi halkımızın, komşu inanç grupları ve halklarla barış ve kardeşlik içerisinde yaşama arzularını beyan ettikleri bir ibadet ve bayram olma özelliği taşıdığı belirtildiği açıklamada şöyle dendi:

"Bayramlar barışmanın kucaklaşmanın, kardeşleşmenin, sevgi, saygı, hoşgörünün ortaya çıktığı günlerdir. Sadece bayramlar değil yaşamın tüm günlerin, tüm anların bayram havası geçirmesi tüm insanlığın özlemi haline gelmiştir. Bu özlem gerçekleşmesi için halkların ve inançların eşit, özgür ve bir arada yaşamak için her zaman ortak mücadele etmek bir zorunluluktur. DTK olarak Êzidi halkımızın birlik, dayanışma ve barışı kadar, onun komşu toplumlarla kardeşlik hukuku temelinde yaşama arzularının da ifadesi olan Cameya Laleş Haccı ve Bayramını Başta Êzidi halkımız olmak Üzere tüm Kürdistan halkına kutluyoruz"

LALEŞ BAYRAMI

Yezidilerce, Yezidi inanç sisteminin kurucusu ve peygamber olarak kabul edilen Şeyh Adiy Bin Musafır'in bir araya getirdiği ilk cemaatin anısına 6-13 Ekim tarihleri arasında kutlanan bu bayrama katılmak Yezidi inancına göre Hac farizası sayılır ve her Yezidi için bir borçtur.

Engin ÖZTÜRK

ETİKETLER : DTK Laleş Bayramını Kutladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA