Diyetisyen Serkan Tutar: 'İçecekler Sonbahar Yardımcınızdır'

DİYETİSYEN SERKAN TUTAR: 'İÇECEKLER SONBAHAR YARDIMCINIZDIR' - Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kış aylarını güçlü bir bağışıklık sistemiyle karşılamak için en ideal hazırlık döneminde olduğumuzu belirterek sonbaharda sağlıklı kalmak için önerilerde bulundu.
Bu haber 2013-10-07 12:00:02 eklenmiş ve 431 kez görüntülenmiştir.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kış aylarını güçlü bir bağışıklık sistemiyle karşılamak için en ideal hazırlık döneminde olduğumuzu belirterek sonbaharda sağlıklı kalmak için önerilerde bulundu. Tutar, "İçecekler sonbahar yardımcınızdır" dedi.

Diyetisyen Serkan Tutar, güçlü bir bağışıklık için şu önerilerde bulundu;

Yeşil Çay: Sağlıklı içecekler içerisinde en iyilerden olan yeşil çay, özellikle bahar aylarında günde iki kupa tüketilebilir. Gün içerisinde tüketilmesi önerilen yeşil çay hem metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacak hem de bağışıklık sisteminizin daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Melisa Çayı: Antiseptik özelliği olan melisa çayının bahar aylarında düzensiz uyku problemi olan kişiler tarafından tüketilmesi gerektiği bilinmektedir. Günde bir kupa yeterli düzeydedir. Ayrıca hazmı kolaylaştıran, mideyi rahatlatan ve gaz sıkıntısı çekmenizi engelleyen melisa çayı tüketerek bahar yorgunluğu yaşama riskinizi azaltabilirsiniz.

Ihlamur: Bahar aylarında baş ağrısı çeken bireyler için birebir olan ıhlamur, mide salgısını azaltarak besinlerin hazmını da kolaylaştırmaktadır. Gün içerisinde 1-2 kupa ıhlamur tüketmelisiniz.

Papatya: Gaz giderici etkisi olan papatya çayı, özellikle mide ağrısı ve sindirim sıkıntısı çeken bireylerin tüketmesi gereken bir içecektir. Bahar yorgunluğu ve düzensiz yaşam nedeni ile kabızlık sıkıntısı çeken bireyler günde bir kupa papatya çayı içmesi gerekmektedir.

BAHAR DEPRESYONUNU TATLI İLE ATLATMAYIN

Bahar depresyonunun kısa sürse de bu dönemde kişilerin beslenmelerine dikkat etmediklerini söyleyen Diyetisyen Serkan Tutar, "Çünkü bu dönemi sürekli besin tüketerek geçirmek isterler. Özelliklede ilk tercih tatlılar olmaktadır. Çok sık olmamakla birlikte her birey tatlı tüketebilir. Önemli olan bunun miktarı ve sıklığıdır. Özellikle sütlü tatlılar içerisinde bulunan kalsiyum nedeni ile daha fazla önerilse de, şerbetli tatlıların şerbetine bulaşmadan tüketmek diğer bir alternatif olabilir. Haftada 1 gün özellikle hareketli olduğunuz veya spor yaptığınız gün tatlıyı tüketebilirsiniz. Sütlü tatlılar içerisinde kazandibi, sütlaç, puding tercih edebilirsiniz." Dedi. - Erzurum

ETİKETLER : Diyetisyen Serkan Tutar: 'İçecekler Sonbahar Yardımcınızdır'
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA