Jandarmanın Kahraman Köpekleri

Van İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan dedektör köpekler, bölgedeki terör ve kaçakçılık olaylarında suça ve suçluya geçit vermiyor
Bu haber 2013-08-08 13:59:02 eklenmiş ve 478 kez görüntülenmiştir.

NECAT HASAR - Van İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki dedektör köpekler, bölgedeki terör ve kaçakçılık olaylarında gösterdikleri performansla güvenlik güçlerine en büyük desteği sağlıyor.

Jandarma ekiplerinin özellikle uyuşturucuyla mücadele ve terör olaylarında kullandığı dedektör köpekler, başarılarıyla adlarından söz ettiriyor.

Suçun önlenmesi ve suçlunun etkisiz hale getirilmesi noktasında güvenlik güçlerine en büyük desteği sağlayan hassas burunlu Narkotik köpeği "Ramze", kentte yakalanan uyuşturucuda önemli rol üstleniyor.

Uyuşturucunun saklandığı araç, bina, depo, bavul gibi gizli bölmelerde arama yapan Ramze, 2012 yılında 1 ton 396 kilogram uyuşturucu maddenin yakalanmasını sağlayarak jandarmanın vazgeçilmezi olduğunu kanıtladı.

Son 6 ayda 70 uyuşturucu operasyonunda görev alan Ramze, 153 kilogramı eroin olmak üzere 435 kilogram uyuşturucunun ele geçirilmesinde güvenlik güçlerine büyük destek sağladı.

 

-Ele geçirilen patlayıcı ve silahlarda "Asi" imzası 

 

Terörle mücadele ve silah kaçaklığı konularında güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı "Asi" adlı bomba arama köpeği de her türlü patlayıcı maddenin yerini tespitte etkin görev üstleniyor.

2012 yılında çeşitli patlayıcı düzenekleri bulmasının yanı sıra muhtelif markalarda 19 tabanca ele geçirilmesini sağlayahn Asi, bu yıl da görevini en iyi şekilde yerine getiriyor.

Bunların yanı sıra mayın arama köpekleri "Hırka" ve "Entel" de arama yaptıkları mağara ve arazilerde 2 RPG roket atar, 2 kaleşnikof, 3 av tüfeği, 3 dürbün, 18 kullanıma hazır el yapımı patlayıcı düzeneği ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmesini sağladı.

Ayrıca iz takip köpekleri "Zalim" ve "Ekol" de kaybolan kişilerin ya da kaçan suçluların bulunmasında görev alırken, kişilere ait kokuyu 5 kilometrelik mesafeye kadar arayabiliyor.

 

-Tatbikatlarla göreve hazır hale geliyorlar

 

Van İl Jandarma Komutanlığı temel eğitim alanında eğitmenleri gözetiminde sürekli eğitimden geçirilen hassas burunlar, yapılan tatbikatlarla da her zaman göreve hazır halde bekliyorlar.

Sabah saatlerinde eğitmenleri tarafından barınaklarından çıkartılan dedektör köpeklere, ısınma hareketlerinden sonra temel ve ileri itaat, kondisyon parkuru ve arama eğitimleri veriliyor. - Van

ETİKETLER : Jandarmanın Kahraman Köpekleri
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA