Ameliyathane Önünde Kurşunlamaya Müebbet Hapis İstendi

İzmir'de bir ay önce, yaralanan arkadaşını Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyathane önünde bekleyen 27 yaşındaki Aytaç Aşçı'yı önce dövüp, ardından tabancayla yaraladıkları suçlamasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Ali Eşref B.ve 34...
Bu haber 2013-08-08 12:59:02 eklenmiş ve 533 kez görüntülenmiştir.

İzmir'de bir ay önce, yaralanan arkadaşını Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyathane önünde bekleyen 27 yaşındaki Aytaç Aşçı'yı önce dövüp, ardından tabancayla yaraladıkları suçlamasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Ali Eşref B. ve 34 yaşındaki Bülent Ö. hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçen 4 Temmuz'da, saat 05.00 sıralarında, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde, aralarında bodyguardların da bulunduğu 4 arkadaş ile kimliği belirsiz kişiler arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Vücutların çeşitli yerlerinden yaralanan ve taksi ile hastaneye götürülen yaralılardan Uğur Bakır, Levent Bakır ve Emrah Şahbaz Alsancak Devlet Hastanesi'nde, Mehmet Akdağ ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Bir süre sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ali Eşref B. ile Bülent Ö. geldi. Üzerlerinde tabanca olan bu iki kişi, ameliyathane önünde yaralı arkadaşı Mehmet Akdağ'ı bekleyen, Alsancak'ta bir barda bodyguardlık yapan Aytaç Aşçı'yla karşılaştı, ardından aralarında tartışma çıktı. Aşçı'ya tabancayla 5 el ateş edip yaralayan iki saldırgan, hastaneden ayrıldı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerini izleyip, saldırganların Ali Eşref B. ve Bülent Ö., olduğunu tespit etti. Doğum gününde vurulup ağır yaralanan Aşçı'nın, eskiden, işletmeci Bülent Ö.'nün işyerinde bodyguardlık yaptığı ortaya çıktı. Polise gidip teslim olan iki şüpheli, tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Çetin Demirci, sözlü tartışma ile başlayan olayda iki kişinin Aytaç Aşçı'yı önce dövdüğünü, ardından şüphelilerden Ali Eşref B.'nin önce 3 el, daha sonra da Bülent Ö'nün iki el bacaklarına ateş edip yaralıdığını belirtti. Savcı Çetin, dinlenen tanık, toplanan deliler ve olay anını kaydeden CD görüntülerine göre Ali Eşref B. ve Bülent Ö. hakkında İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

7 aydır Alsancak Gazi Kadınlar Sokağı'nda bir barda müşteri karşılama görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Aytaç Aşçı, "Başka bir barda çalışan ve daha önceden tanıdığım Mehmet Akdağ, silahla yaralandı. Kaldırıldığı hastaneye gidip beklemeye başladım. Ameliyathane önünde beklerken, daha önce yanında çalıştığı Bülent Ö. iki kişi ile geldi. Selamlaştık. Bu sırada ameliyathaneden çıkan temizlik görevlisine Akdağ'ın durumunu sordum. Görevlinin ters cevap vermesi üzerine 'Yürü git, tamam' dedim. Bunun üzerine Bülent Ö., 'Adamla nasıl konuşuyorsun?' dedi. Ben de kendisine ters cevap verdim. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. Bülent Ö. bana 'Buraya seni gömerim' dedi. Ardından, diğer sanığa dönüp, 'Sık şunu öldür' talimatı verdi. Ali Eşref B., üç el, ardından da Bülent Ö. iki el ateş etti. Mermi bitince de kabza ile ağzıma, eliyle de tişörtümden tutup başımı yerlere vurdu, tekmeledi. İkisinden de şikayetçiyim" dedi.

Sanık Bülent Ö. de ifadesinde, "Olayın olduğu gün Ali Eşref B. ve Iğdır'dan misafir olarak gelen S.D. ile oturuyorduk. Bar çalışınam beni arayıp karşı barda çalışan bir kişinin yaralandığını söyledi. Üçümüz 'Geçmiş olsun' demek için hastaneye gittik. Burada, Aytaç ile karşılaştık. Kendisi aşırı derecede alkollüydü. Ameliyathaneden çıkan görevliyi tersledi. Ben de kendisine bu şekilde konuşmamasını söyledim. Oturduğu yerden kalkıp, ağır küfürler ederek, üzerimize doğru gelmeye başladı. Elini beline attı. Korktuğum için geri adım attım. Belimden silahı çıkardım. Kendisi gelip, elimden silahı almak istedi. Bu sırada elimdeki tabanca biranda patladı. Yere düşüp boğuşmaya başladık. Ali Eşref B. elimden silahı aldı. Oradan uzaklaşıp gittik" dedi.

Diğer süpheli Ali Eşref B. de aynı yönde ifade verdi. İki sanığın yargılanmasına henüz başlanmadı. - İzmir

ETİKETLER : Ameliyathane Önünde Kurşunlamaya Müebbet Hapis İstendi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA