Embryoscope ile Embriyolar 24 Saat Takipte

EMBRYOSCOPE İLE EMBRİYOLAR 24 SAAT TAKİPTE - Eurofertil, Türkiye genelindeki 6'ncı kliniğini Antalya Özel Anadolu Hastanesi bünyesinde açtı.
Bu haber 2013-10-05 15:59:02 eklenmiş ve 478 kez görüntülenmiştir.

Eurofertil, Türkiye genelindeki 6'ncı kliniğini Antalya Özel Anadolu Hastanesi bünyesinde açtı. Klinik şefliğini Yrd.Doç. Dr. Tonguç Gündüz'ün yaptığı Tüp Bebek Merkezi'nde Türkiye'de sadece sayılı klinikte bulunan EmbryoScope, Akdeniz bölgesindeki hastaların hizmetine sunuldu.

DEVLET YÜZDE 80'İNİ KARŞILIYOR

Antalya Özel Anadolu Hastanesi'nde yapılan basın toplantısında, Eurofertil Tüp Bebek Merkezleri Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, tüp Bebek merkezleri ve tüp Bebek ile ilgili bilgi verdi. Özörnek, nüfusa oranlandığında Antalya'da Tüp Bebek Merkezi sayısının az olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Her 7 evli çiftten biri çocuksuzluk sorunu yaşıyor. 150 bin nüfusa bir Tüp Bebek Merkezi kurulabiliyor. İlacın yüzde 80'ini devlet karşılıyor. Tüp Bebek sahibi olmak isteyen ailelerin eğer devlet güvencesi varsa maliyeti onlara 3 bin 500 lira değil bin 240 lira oluyor. EmbryoScope cihazı bizim için çok önemli bir cihaz. Nedeni embryoScope cihazı, bir embriyonun yani döllenmiş bir yumurtanın, bir spermin döllendikten sonra cihazımızın içine koyuyoruz. Eski sistemlerde, kuluçka dolabı diyebileceğimiz belli bir ısıda belli bir atmosferde, belli gaz karışımında ve belli bir nem oranında olan cihazlar var. Bu cihazlar anne rahmini taklit eden cihazlar. Embriyonun gelişmesi için, bu cihazlara ihtiyacımız var. Embriyonun ne kadar geliştiğini görmemiz için de bu cihazların dışına çıkartıp mikroskop altına koyup inceliyoruz. Bunu günde bir kere yapabiliyoruz. Nedeni, şu bizim içinde yaşadığımız atmosfer. Yani bizim soluduğumuz hava embriyolar için zararlı. Bunun için de dışarıda çok fazla tutamıyoruz."

EMBRYOSCOPE TÜP Bebek BAŞARISINI YÜZDE 9 ORANINDA ARTIRIYOR

EmbryoScope cihazının tüp Bebek başarısını yüzde 9 oranında artırdığını belirten Özkan Özörnek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir dakika içerisinde çıkartıp o anki halini görüyoruz. Ama 3 saat önce nasıl bu embriyo, 5 saat önce nasıl bu embriyo bunu tespit etmemiz bugüne kadar mümkün değildi. Bugün artık cihazımız bize yapabiliyor. BBG evi gibi 24 saat süreyle, kamera ile içerisini izleyebiliyoruz. Yani embriyo ne zaman bölündü, nasıl bölündü. Çünkü embriyo bölündüğünde eşit bölünmesi lazım. Yani bir taraf büyük bir taraf küçükse bu embriyo iyi değildir. Bölünürken belli bir zaman da bölünmesi lazım. Çok hızlı gidiyorsa kötü, çok yavaş gidiyorsa yine kötü. Dolayısıyla cihazımız sayesinde, diyelim ki hastamızda 7-8 embriyo var. ve biz bir tanesini ona vermek zorundayız. O bir tanesini nasıl seçeceğiz. İşte cihazımız bize bu seçimi kolaylaştırıyor. Ne kadar içinde tuttuysak mesela, 3 gün o yaşam sürecini paralel olarak seyredebiliyoruz. O filmi seyrederken görüyoruz ki, kimisi hızlı gidiyor, kimi yavaş gidiyor, kimisi duruyor. Yani belli bir süreden sonra hiç bölünmüyor. Sonuçta o bir tanesine karar veriyoruz. İşte bu verdiğimiz karar diğer bugüne kadar kullandığımız kuluçka dolaplarına oranla yüzde 9 daha fazla gebelik şansı veriyor. İkinci bir noktası da var. Bütün burada çektiğimiz filmleri, ailelere verebiliyoruz. Bu da ilk teması kolaylaştırıyor."

EMBRYOSCOPE ADLI CİHAZ EN GELİŞMİŞİ

Özel Anadolu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Klinik Şefi Yrd.Doç. Dr. Tonguç Gündüz, tüp Bebek tedavisinde başarı oranını artırmak için kişiye özel tedavilere geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gündüz; tüp Bebek tedavisi diğer tüm tedaviler gibi herkese aynı reçete ile uygulanabilecek bir tedavi olmadığını söyledi. Tüm dünyada artık tedaviler kişiye özel programlanırken her hastaya aynı tedavi prosedürünün uygulanmasının düşünülemeyeceğini anlatan Gündüz, sözlerine şöyle devam etti: "Hastanın yaşı, aile düzeni, psikolojisi, Ağrı eşiği, daha önce geçirdiği ameliyatlar, stres durumu, sigara kullanıp kullanmadığı, tüm bu süreçler hastaya uygulanacak tedavinin şekillenmesinde önemli rol oynar. Biz kliniğimizde hastaların durumlarını göz önüne alarak Doğal Tüp Bebek, İlaçsız Tüp Bebek gibi yöntemler uyguluyoruz. Aynı zamanda kullandığımız teknolojilerle gebelik oranını artırmaya çalışıyoruz. Bu teknolojilerin en gelişmişi EmbryoScope adı verilen cihazdır."

KAMERALAR SAYESİNDE EMBRİYOLAR TAKİP EDİLİYOR

Embriyon içinde bulunan kameralar sayesinde embriyoların gelişimlerini takip ettiklerini belirten Özel Anadolu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Klinik Embriyoloğu Ender Yalçınkaya, şunları söyledi: "Tüp Bebek tedavisinde anneden alınan yumurtaya babadan alınan spermin enjekte edilmesiyle elde edilen embriyolar, EmbryoScope adı verilen cihazın içinde, transfer gününe kadar muhafaza ediliyor. Bu cihaz, ısı ve nem bakımından anne rahmi ile birebir aynı şartları taşıdığı için embriyo, tıpkı anne rahminde gelişir gibi gelişiyor. Aynı zamanda cihazın içinde bulunan kamera, embriyoları her 10 dakikada bir fotoğraflayarak, bu görüntüleri bilgisayar ortamında depoluyor. Bu sayede biz hekimler, embriyoların gelişimini sürekli kontrol edebiliyoruz. Embriyolar tek bir hücreden bölünerek gelişimlerini sürdürür. Embriyolar döllenmeyi takiben bölünerek hücre sayısını artırırlar. Bu çoğalma devam ederken bölünme zamanları, simetrik bölünüp bölünmedikleri ve bölünme hızları çok önemlidir. EmbryoScope sayesinde bu kriterleri gözönünde bulundurarak gebelik olasılığı en yüksek olan embriyoya karar verip anneye transferi gerçekleştiriyoruz." - Antalya

ETİKETLER : Embryoscope ile Embriyolar 24 Saat Takipte
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA