Arü'deki Uluslararası Sempozyumda Myo'lar Tüm Yönleriyle Tartışıldı

ARÜ'DEKİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMDA MYO'LAR TÜM YÖNLERİYLE TARTIŞILDI - Ardahan Üniversitesi, ulusal ve uluslararası çapta yankı uyandıran 'Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu' serisinin üçüncüsüne ev sahipliği yaptı.
Bu haber 2013-10-05 14:59:01 eklenmiş ve 441 kez görüntülenmiştir.

Ardahan Üniversitesi, ulusal ve uluslararası çapta yankı uyandıran "Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu" serisinin üçüncüsüne ev sahipliği yaptı. Mesleki eğitim ve gelişimin kalitesine yönelik önemli açılımların yapıldığı sempozyum, Ardahan Üniversitesi'nin Çamlıçatak'taki yeni yerleşkesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Dört farklı salonda aynı anda yapılan sempozyuma yurtiçinden ve yurtdışından birçok bilim insanı akın etti. "Mesleki Eğitimde Kalite" ana teması çerçevesinde 78 bilimsel bildirinin sunulduğu sempozyumda meslek yüksekokulları tüm yönleriyle ele alındı. Meslek yüksekokullarının sorunlarının tespit edildiği ve geleceğe dair çözüm önerilerinin gündeme getirildiği sempozyum, ayrıca mesleki eğitimde kalitenin artması konusunda yeni ve alternatif yol haritaları da sundu. Öte yandan sempozyumda, 2015 yılında yapılacak olan "4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu"nun Yalova Üniversitesi'nde yapılması kararlaştırıldı.

SEMPOZYUMDA BİRÇOK SORUN YAKIN MERCEĞE ALINDI

Oturumların tamamlanmasının ardından Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Sempozyum Danışma ve Bilim Kurulu Üyesi ve Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, "Sempozyumda 26 oturum gerçekleştirildi. 36 üniversiteden 93 misafirin katıldığı oturumlar yoğun bilimsel tartışmalara sahne oldu. Öte yandan sempozyumda meslek yüksek okullarında kimlik ve statü, üniversite-sanayi işbirliği, kariyer planlama ve gelişim, program açma kriterleri, öğrenci profilleri, öğrencilerin başarıları, meslek etiği, müfredat problemi, öğrenci merkezli eğitim, öğretim elemanlarının sorunları, MYO'lardaki uygulamalı eğitim, staj, Bologna süreci, dil eğitimi, öğrencilerin problem çözme becerileri gibi birçok konu gündeme getirildi." sözleriyle, ARÜ'de düzenlenen MYO'larla ilgili uluslararası sempozyumu çeşitli bilgilerle özetledi.

Sempozyum oturum başkanlarının raporlarına da değinen Prof. Dr. Söylemez, ARÜ'de yapılan uluslararası organizasyonun meslek yüksekokulları açısından önemli açılımlar sağladığını belirterek, "Sempozyumlar hem tanışma hem bilgi paylaşımı hem de fikirlerin çakıştığı bir arena olarak gerçekten önemli." diye konuştu.

Sempozyum Bilim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gazi Uçkun, "3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu"nun çok başarılı geçtiğini vurgulayarak, "Ardahan Üniversitesi'nde yapılan sempozyumda herkes arasında çok iyi bir dayanışma olduğunu gördüm. Buralar bizlerin buluşma platformudur" dedi.

"4. ULUSLARARASI MESLEK YÜKSEKOKULLARI SEMPOZYUMU" İÇİN KARAR ALINDI

Konuşmalardan sonra 2015 yılında düzenlenecek olan "4. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu"nun oy birliğiyle Yalova Üniversitesi'nde yapılması kararlaştırıldı.

REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ: AŞKIMIZ OLAN YERLEŞKEMİZDEKİ İLK TOPLANTIMIZ

Programın ardından sempozyum gala yemeğinde bir araya gelindi. Yemek programına Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ve Prof. Dr. Orhan Söylemez ve sempozyuma katılan çok sayıda akademisyen teşrif etti.

Programda söz alan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi'nin Çamlıçatak'taki yeni kampüsünün bu kadar büyük ve önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasının anlamlı olduğunu, "Ardahan Üniversitesi'nin her yerinde emek var, sevda var, aşk var. Kampüsümüzden logomuza kadar her şeyimizde adım adım emek var, sevda var, aşk var. Onun için bu kampüs benim aşkım… Arkadaşlarımızın aşkı…O aşkımızın ilk toplantısını sizlerle beraber yaptık. Umuyorum bundan sonraki toplantılarda sizlerle daha çok beraber olacağız." sözleriyle özetleyerek, ayrıca sempozyuma katılan bilim insanlarına ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

VALİ YARDIMCISI PİŞKİN: Ardahan'IN EN BÜYÜK GÜZELLİĞİ Ardahan ÜNİVERSİTESİ'DİR

Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ise, Ardahan Üniversitesi'nin tarihi bir organizasyona imza attığını belirterek, "Ardahan Üniversitesi, hayatında ilk kez Ardahan'ı görmeyen insanlara Ardahan'ı göstermemiş, aynı zamanda akademik manada da kısacık tarihine sığdırdığı büyük başarılardan bir tanesinin daha altına imza atmıştır." diye konuştu. Ardahan Üniversitesi'nin akademi dünyasına, Ardahan'a ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) gibi öncülük ettiği uluslararası bir birlik vasıtasıyla sınırların ötesine kadar tarihi katkılar sağlamaya devam ettiğini ifade eden Pişkin, "Sayın rektörümüze, rektör yardımcılarına ve tüm ekibine çok teşekkür ediyoruz. Ardahan'ın böylesi kültürel ve sosyal etkinliklerle anılmasını sağlamaları gerçekten takdire değerdir. Bu nedenle Ardahan'ın en büyük güzelliği Ardahan Üniversitesi'dir. Sizler de uzaktan gelerek bu ışığa güç verdiğiniz için, sizlere çok teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra nice panellerde, sempozyumlarda, etkinliklerde aynı ışığın altında, aynı çatının altında bir araya gelmeyi temenni ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı. - Ardahan

ETİKETLER : Arü'deki Uluslararası Sempozyumda Myo'lar Tüm Yönleriyle Tartışıldı
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA