Tunceli Valisi'nden Cemevlerine Destek Açıklaması

TUNCELİ VALİSİ'NDEN CEMEVLERİNE DESTEK AÇIKLAMASI - Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, cemevlerine bundan önce olduğu gibi bundan sonra destek olacaklarını söyledi.
Bu haber 2013-10-05 14:59:01 eklenmiş ve 477 kez görüntülenmiştir.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, cemevlerine bundan önce olduğu gibi bundan sonra destek olacaklarını söyledi. Vali Güner, vatandaşlara gençlere cemevlerinde Alevilik inancını öğretme çağrısında da bulundu.

Pülümür ilçesine bağlı Turnadere köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından doğal kır çiçeği balının tanıtımı için etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, kurum amirleri, arı üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Köye gelişinde vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Vali Güner, etkinliğe katılanlarla sohbet etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Tunceli'nin coğrafik yapısı ile zengin bitki florasının balın kalitesi ve aroması üzerinde önemli etkisi olduğunu söyledi. Kaya, Tunceli'nde yüksek rakımlarda organik arıcılık yapıldığını ifade etti.

VALİ GÜNER: GÖREVE GELMEMLE YAYLA VE MERA YASAKLARINI KALDIRDIM

Etkinlikte konuşan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, çözüm süreciyle birlikte yapılan projelerle insanların yüzünü güldürdüklerini, gençleri gelir kapısı sağlandığını belirterek, "İnsanımız doğanın, tabiatın güzelliğini, bereketini parlayan güneş gibi hissedecek. Amacımız burada insanımızın huzur içinde olması. Bu çerçevede bu bölgedeki bütün yayla ve mera yasaklarını göreve başlamamla birlikte sona erdirdim. İsteyen istediği yaylayı, merayı yasal çerçevede kullanabilecek." dedi.

Konuşmasında birlik beraberlik mesajları veren Vali Güner, "Savaşmayalım, üretelim, kavga etmeyelim kucaklaşalım. Bir ve beraber olalım. Bu da üretimden ve insanların geleceğe ümitle bakmasından geçiyor. Ben yarınlarımızın çok aydınlık olacağına inanıyorum. Dersim insanı son derece şuurlu, bilinçi ve hayata Umutlu bakıyor. İnşallah bundan sonra yollarımızı kar ya da terör kapatmayacak bu yollardan üretim yapan ürün götüren, ticaret yapan araçlar geçecek." diye konuştu.

Vali Güner, bu temennilerine katılımcılardan alkışlarla da destek istedi.

"SİZİN DEĞERLERİNİZ BİZİM BAŞTACIMIZDIR"

Konuşmasında cemevlerine yapılan yardımlara değinen Vali Hakan Yusuf Güner, "Bizim felsefemizde insanı yaşat ki devlet yaşasın var. Bizim için Hacı Bektaş-ı Veli de Pir Sultan Abdal da Hacı Bayram Veli de Mevlana da aynı kaynağın aynı damarın pınarları. Bu çerçevede sizlerin yapmış olduğunuz her türlü cemevine destek vermeye hazırım. Şimdiye kadar da elimizden geldiğince destek verdik. Buradan kaymakamlara talimatımdır; vatandaşın inanç merkezi olarak kabul ettiği, değer verdiği cemevlerine sahip çıkın. Bundan sonra daha fazla sahip çıkacağız. Çünkü orası sizin inancınızın, kültürünüzün; kimliğinizin bir parçası. Sizin öyle addettiğiniz değerler bizim başımızın tacıdır. Bugün olduğu gibi bundan sonra da desteklerimiz sürecek." şeklinde konuştu.

Vali Güner, "Cemevlerinizde geleneklerinizi, kültürünüzü yaşayın yaşatın. Gençlerinize dedeler marifetiyle kültürünüzü anlatın. Gençler, cemi, ibadeti; inancın gereklerini öğrensin ve bunu yaşatalım. Bizim Dersim bölgesinde gençliğimizin en büyük sorunu kültürlerinden kopmaları. Geleneklerinden, inançlarından kopmaları. Gençleri sadece üretimle değil aynı zamanda inançla buluşturalım. Gençleri silahla buluşturmayalım. Değerleriyle, inançlarıyla; yetmiş iki buçuk milleti bir gören muhabbet ve sevgiyle bakan felsefeyle buluşturalım" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ikram edilen yöresel yemeklerden hem kendisi tadan hem de vatandaşlara ikram eden Vali Hakan Yusuf Güner, daha sonra arıcılık kıyafetleri giyerek kovanlarda incelemelerde bulundu.

İncelemeleri sırasında Tunceli balını metheden Vali Güner, stres ve depresyondan uzak kalmak isteyen vatandaşlara arıcılıkla uğraşmalarını tavsiye etti.

ETİKETLER : Tunceli Valisi'nden Cemevlerine Destek Açıklaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA