Raporu Olmadığı Gerekçesiyle Evde Eğitim Alamıyor

RAPORU OLMADIĞI GEREKÇESİYLE EVDE EĞİTİM ALAMIYOR - Elazığ'da lösemi hastası 8 yaşındaki Umutcan evde eğitim görebilme hakkı olmasına rağmen,hastane rapor vermediği için,okula gidemediğini söyledi.
Bu haber 2013-10-05 11:59:01 eklenmiş ve 417 kez görüntülenmiştir.

Elazığ'da LÖSEV temsilciliği yapan 33 yaşındaki Ayşe Kavak, lösemi hastası 8 yaşındaki oğlu Umutcan'ın evde eğitim görebilme hakkı olmasına rağmen, tedavi gördüğü hastaneden rapor alamadıkları için, okula gidemediğini söyledi.

LÖSEV Elazığ temsilcisi Ayşe Kavak, 3 yaşındayken lösemi hastalığına yakalanan oğlu Umutcan Kavak'ın evde eğitim görmesi gerektiğini belirterek, oğlunun 5 yıldan beri tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Hematoloji Ünitesi'nden rapor alamadıklarını söyledi. Umutcan'ın okulda eğitim alabileceğini savunan hastane doktorlarının, "evde eğitim görmesi gerekir" raporu vermediğini ifade eden Kavak, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Müdürlüğü, Umutcan'ın evde eğitim görmesi için, rapor istedi. Umutçan 5 yıldır tedavi görüyor. Ancak doktorlar, oğlumun okulda eğitim görebileceğini savunarak, rapor vermiyorlar. Bu yüzden oğlum 2 yıldan beri okula gidemiyor. Sebebi de şu; okullarımızın yeteri kadar hijyenik olduğuna inanmıyoruz. Çünkü lösemili hastaların enfeksiyon ve mikroptan uzak durmaları lazım. Kendi doktorumuzla da görüştük ve kendisinden evde eğitim uygulaması için Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün bizden istediği raporu talep ettik. Fakat doktorumuz izin vermedi. Hem okula gidebileceğini söylüyor, hem de enfeksiyon kapmamasını ve mikroptan uzak durmasını istiyor. Ben doktorumuza da sordum; Nasıl olacak? diye. Hani hem enfeksiyondan uzak durdurup, hem de nasıl okula göndereceğiz? Ben Başbakanımız'dan ve Sağlık Bankalığımız'dan yardım istiyorum. Çünkü evde eğitim uygulaması çıktı ve biz lösemi hastaları da bu haktan yararlanmak istiyoruz."

BAŞBAKAN VE DEVLET BÜYÜKLERİNE YARDIM ÇAĞRISI

Geçen yıl eşinden boşanarak baba evine yerleştiğini belirten Kavak, Başbakan ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere devlet büyüklerinden yardım isteyerek, "Bu sorun bir tek benim kendi çocuğum açısından değil, diğer bütün lösemili çocukların annelerinin de sorunu. Bizim gerçekten en büyük sorunumuz bu oldu. Okula gidememeleri bizi üzüyor gerçekten. Çünkü şöyle bir şey; rapor hakkımızken, doktorumuz bu raporu vermek istemiyor. Gerekçesi de, normal devlet okuluna gidebilir. Fakat bu taraftan da diyor ki, 'enfeksiyon almamaları lazım. Hastalandığında da dikkat edeceksiniz' diyor. Biz de bir çelişki altında kaldık. Hem hakkımızken alamıyoruz, bu taraftan da 'gidebilir' diyor. Bütün aileler iki arada bir derede kaldık. Biz hakkımız olan evde eğitim uygulamasını istiyoruz" diye konuştu.

"BAKANLIĞA 5 KEZ DİLEKÇE YAZDIM, AMA HİÇ CEVAP ALAMADIM"

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na 5 kez dilekçe yazdığını ancak herhangi bir cevap alamadığını kaydeden Kavak, "Fakat şu ana kadar geri dönüş olmadı ve bu da beni çok üzdü. Çünkü geçen dönemden beri sürekli dilekçe gönderiyorum ki çocuğum bu döneme hazırlıklı osun. Ama maalesef geri dönüş olmadı şu ana kadar. Bir tek ben değil diğer annelerimiz de göndermişler, fakat bir sonuç alamadık. Bu da bizi bir hayli üzüyor. Beni şaşırtan şu; hakkımız varken neden evde eğitim alamıyoruz? Çünkü ben çocuğumu okula gönderemiyorum. Bu sene 2'inci sınıfa gitmesi gerekiyorken bu sene de gidemeyecek mecburen. Göndermeyeceğim çünkü hastalığının tekrarlanmasını istemiyorum. Enfeksiyon kapmasını istemiyorum. Şu ana kadar birçok sıkıntıyı nice zorluklarla atlatabildik. Tek başıma mücadele ediyorum. Hasta olmasındansa oğlumun, okula gitmemesini tercih ederim, eğer bu hak bana sunulmuyorsa. Rapor verme hakkı sunulmuyorsa, ben de çocuğumu okula göndermeyeceğim" dedi.

Okuyup pilot olmak istediğini belirten Umutçan Kavak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yardımcı olmasını istedi.

ETİKETLER : Raporu Olmadığı Gerekçesiyle Evde Eğitim Alamıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA