Bakanların Van Çıkarması…

BAKANLARIN VAN ÇIKARMASI… - VEDAŞ Hisse Devir İmza Töreni için Van'a gelen Bakan Taner Yıldız, Bakan Güler ve Bakan Hüseyin Çelik, önemli açıklamalarda bulundular.
Bu haber 2013-10-05 10:59:03 eklenmiş ve 454 kez görüntülenmiştir.

Bakan Güler, Reyhanlı saldırısı ile ilgili soruları, "Reyhanlı olayının kimin tarafından yapıldığı bellidir. Şu anda yakalanan 30 kişiden 20'si tutuklanmıştır. Bunların hiçbirisinin El-Kaide ile bağlantısı tespit edilememiştir" derken, Bakan Yıldız, doğalgaz zammı konusunda her zaman vatandaşın yanında olduklarını ifade etti. Çelik ise, PKK olsa da, olmasa da vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini vermeyi bir ihsan olarak görmediklerini belirtti.

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Hisse Devir İmza Töreni; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakanlar soruları yanıtladı

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güler, Bakan Yıldız ve Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Maltepe Gülsuyu'nda çıkan olaylar sonrası ölen Hasan Ferit Gedik'in cenazesine' ilişkin bir soruya Güler, "Son iki aydan bu yana İstanbul Maltepe Gülsuyu'nda örgütler arasında meydana gelen olaylar, polisin takibiyle tamamen aydınlatıldı. En son meydana gelen olaylarda Hasan Ferit Gedik maalesef hayatını kaybetti. Olayların akabinde emniyet güçlerimizin yaptığı araştırmalarda 22 kişi gözaltına alındı, 14'ü tutuklandı, suç aletlerinin tamamı ele geçirildi. Oradaki olaylar değişik şekilde yansıtıldı. İşin üzücü olan tarafı, hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin istismar edilmesi ve ideolojik amaçlar için kullanılmak istenmesidir. Ailesinin son isteğinin yerine getirilmesinde örgütün propagandasının bunun içerisine katılmasıdır" cevabını verdi.

Cenazenin Gazi Mahallesi'nde defni sırasında DHKP sempatizanlarının orada hazırladığı başka bir provokasyona karşılaştıklarını belirten Güler, orada açıkça görülen gerçek yüzü vatandaşların takdirlerine bıraktıklarını dile getirdi. Güler, orada yapılmak istenenin cenaze ortamındaki gerginliğin kullanılarak çok daha büyük olaylara vesile olmasını sağlanmak olduğuna işaret etti. Gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Güler, ne yasa dışı örgütlere ne de şehir eşkıyalarına asla müsamaha edilmeyeceğini ifade etti. Uyuşturucu çetelerine, yasa dışı örgütlere ve çetelere asla müsaade edilmeyeceğini bildiren Güler, kendilerine etki alanı oluşturmaya çalışan örgütlerin dün ortayla koydukları provokasyonların vatandaşlar tarafından görüldüğünü belirtti. Güler, bunun kanuni gereklerini yerine getireceklerini ve hiçbir yasa dışı hareketin cezasız kalmayacağını söyledi.'Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın bir gazeteciye tehdit dolu bir mail attığı iddialarının' sorulması üzerine Güler, "Eskişehir Valisi ile ilgili olarak bir mail benim de incelememden geçti. İlgili arkadaş suç duyurusunda bulunacak. Benim benimsediğim bir hareket değildir, gerekli incelemeyi yapacağız" dedi.

'Reyhanlı'da saldırıyı El-Kaide'nin üstlediği' iddialarına ilişkin soruya Güler, "Emniyetin açıklaması bilgimiz dahilindedir. Reyhanlı bir faili meçhul olay değildir. Bu, Suriye'de rejim yanlısı bir sitenin iddiasıyla ilgilidir. Biz, hemen hemen her internet haberini incelemeye aldık. Birkaç internet sitesinde bunun doğruluğuna ilişkin haberler yayınlandı. İster yalanlansın, ister yalanlanmasın, bizi ilgilendiren konu terördür. El-Kaide bir terör örgütüdür. Sadece son 2 yılda El-Kaide terör örgütüne ilişkin 104 operasyon gerçekleşti. Bu operasyonlarda 345 kişi gözaltına alınmıştır, bunlardan 129'u tutuklanmıştır. Reyhanlı olayının kimin tarafından yapıldığı, kimlerle iş birliği yapıldığı, bombaların nereden geldiği, aracın nereden geldiği, Suriye'deki hangi terör örgütleri ve onların başındaki insanlarla görüşmelerin yapıldığı, hepsi belgeler ve şahısların ifadesiyle açıktır. Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklaması bu yöndedir. Reyhanlı olayının kim tarafından yapıldığı bellidir. Şu anda yakalanan 30 kişiden 20'si tutuklanmıştır. Reyhanlı'yla ilgili 20 kişi tutuklanmıştır, bunların hiçbirisinin El-Kaide ile bağlantısı tespit edilememiştir. Kimse bu konuda hedef saptırmaya çalışmasın" cevabını verdi.

Bakan Yıldız: Vatandaşın yanındayız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkent Doğalgaz'ın gaz satışını 110 TL ile sınırlamasına ilişkin, "Her aya has olmak üzere bir düzenleme yapıldı. Ekim ayına 135 lira, kasım ayında bin 320 lira, ocak ayında 620 Liralık doğal gaz alımı yapılabilecek. Eğer o ay içinde bitirdilerse ikinci, üçüncü kez de alabilirler. Biz her zaman vatandaşın haklarından yanayız" dedi.

Bir gazetecinin, nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz götürülmesi için vatandaşların başvurularının ne durumda olduğunu sorması üzerine Yıldız, "Şu ana kadar yapılan başvurular sonucunda ilçelerin ismi net olarak belirlenemedi" dedi. Son duyurularını yaptıklarını ve bunun son bir fırsat olduğunu belirterek, 25-30 ilçenin bu fırsattan yararlanacağına işaret etti.Başkent doğal gaz satışını 110 TL ile sınırlamasının hatırlatılması üzerine de Yıldız, doğal gaz sıkıntısının vatandaşlar için söz konusu olmadığını belirtti. Herkesin rahatlıkla doğal gaz alımı yapabileceğini dile getiren Yıldız, "Her aya has olmak üzere bir düzenleme yapıldı. Ekim ayına 135 lira, kasım ayında bin 320 lira, ocak ayında 620 Liralık doğal gaz alımı yapılabilecek. Eğer o ay içinde bitirdilerse ikinci, üçüncü kez de alabilirler. Biz her zaman vatandaşın haklarından yanayız" diye konuştu.

Yıldız, vatandaşların önlem almalarını gerektirecek bir durum olmadığını belirterek şu ana kadar vatandaşın kullanmadıkları 140 milyon TL'lik doğal gazı aldığını ifade etti. Yıldız, vatandaşların ihtiyaçları kadar doğal gaz almalarında herhangi bir sıkıntının olmadığını da dile getirdi.Başka bir gazetecinin, 'Afşin-Elbistan kömür sahalarına yatırım yapmak amacı ile Çin ve Güney Kore'nin yanında başka ülkelerinin de başvuru yapıp yapmayacağını' sorması üzerine Yıldız, "Şu anda isminin açıklanmasını istemeyen yeni ülkeler var" dedi. Yerli kömür kaynaklarına bu ülkelerin de artı değerler koymayı arzuladıklarını söyleyen Yıldız, "Takribi bir 12 milyar dolarlık yatırımı yapmak için gerçekleştirmek için ciddi bir teklif oluşturuyorlar. Siyasi istikrarın oluşması ile beraber, Eskişehir Ergene Havzası ve birçok bölgede bütün yerli kaynakları kullanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

İthal edilen doğal gazın maliyetlerinin engellenmesi için bütün bu yerli ve yenilenebilir kaynakların korunup kollanacağını anlatan Yıldız, Türkiye'nin kalkınmasının böylelikle sağlanacağını belirtti.

Çelik: Demokratikleşme çabamız sürecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, bir soru üzerine, "Türkiye'nin demokratikleşme çabası Kürt vatandaşların meşru taleplerinin yerine getirilmesi ile PKK'nın silah bırakması farklı kategorilerdir. Hepsi Kandil'e çekildikten sonra, bunların durumu ne olacak, o zaman belli olacaktır ancak PKK terör örgütü olmasa da yeniden silaha dönse de biz vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini vermeyi bir ihsan olarak görmedik. Vatandaşların talepleri bizim başımızın tacıdır. Bugüne kadar insanlara verilmemiş hakları veriliyor. Dindar insanların gasp edilen hakları, onlar adına silahlı terör örgütü kurulduğu için hakları verilmiyor. Biz diyoruz ki arkadaş 21 yüzyılda insan öldürerek, can alarak ve kan akıtarak insanlar kendilerini ifade etmesinler. Dünyada bu tür hareketlerin hepsi hüsranla sonuçlanmıştır. Sıkılı yumruklarla el sıkışamazsınız" diye konuştu.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ise, Vangölü EDAŞ'ın Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerine hizmet verdiğini belirterek, şirket olarak daha iyi kalitede hizmet verebilmek için her türlü yatırımı yapacaklarını ifade etti. Türker, "2013 yılı öncesi ana para borçlarını eylül ayı sonuna kadar peşin olarak ödeyen abonelerimizin faiz borçlarını affettik. Bu güzel günümüz vesilesiyle anılan kampanyamızı 31 Ekim'e kadar uzattığımızı abonelerimize müjdelemek isterim. Bu sayede 240 milyonluk alacağımızdan yöre halkına katkıda bulunmak için vazgeçiyoruz" dedi.

VEDAŞ, yaklaşık 5 bin aboneye ve 2 milyonun üzerinde bir nüfusa hizmet veriyor. Türkerler Grubu, 2015 sonuna kadar bölgeye yaklaşık 200 milyon TL'lik yatırım yapmayı planlıyor. Şu anda yüzde 54 civarında olan kayıp kaçak oranının 2013 sonunda yüzde 52'ye, 2015 sonunda ise yüzde 36'ya düşmesi hedefleniyor. Bunun için öncelikle abonelere uzaktan okuma sayaçlarının dağıtılacağı belirtilirken, kayıp kaçakla mücadele için 200 kişilik bir ekip oluşturuldu.-İHA

ETİKETLER : Bakanların Van Çıkarması…
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA