Tkdk 11.Çağrı Dönemi Başlıyor

TKDK 11.ÇAĞRI DÖNEMİ BAŞLIYOR - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır Koordinatörlüğünde 2013 yılı 11. Çağrı dönemine ilişkin hibe ve destekler tanıtıldı.
Bu haber 2013-10-05 10:59:02 eklenmiş ve 638 kez görüntülenmiştir.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Koordinatörü Hikmet Güneş, geçmişte yaşanan olumsuz birkaç hadisenin yeni yatırımcıyı etkilememesi gerektiğini, yeni yatırımcıların kendilerine güvenmesini ve olumsuz örneklere karşın birçok olumlu örneğin de olduğunu ve bunların referans alınması gerektiğini ifade etti.

Kurumlarının AB tarafından ve Ankara merkezli kamu kurumları tarafından sürekli teftiş edildiğini ifade eden Güneş, eskiden olduğu iddia edilen adam kayırma ve torpil gibi meselelerin kendi kurumlarında asla söz konusu olmadığından bahsetti. TKDK ya verilen projelerin 4-5 bağımsız birim tarafından denetlendiğini ifade eden Güneş, bunların içinde AB den gelen kurum yetkililerinin de bulunduğunu söyledi.

"HİÇ BİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ"

Diyarbakır'ın kadim bir tarım kenti olduğundan ve gıda ile ilgili problemlerin her geçen gün arttığından bahseden Güneş, gelecekte dünyanın en çok sıkıntı çekeceği meselelerden birinin güvenilir gıda olduğunu vurgu yaptı. Bu konuda şimdi yapılacak yatırımların gelecekte karşılaşılabilecek muhtemel problemlerin önüne geçeceğini ifade eden Güneş, TKDK olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve gelecek nesillere kaliteli ve güvenli gıda mamulleri bırakma adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını dile getirdi. Güneş'in konuşması ardından TKDK uzmanları tarafından hibe ve destekler ile ilgili sunumlar interaktif bir şekilde yapıldı. Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen programda tarım yatırımcılarının sorunları, desteklerin Diyarbakır'a katkısı, hibe ve desteklerin amacına uygun kullanılması, doğru yatırımcıya destek verilmesi, geçmişte hem kamu kurumlarının hem yatırımcıların karşılaştığı problemler enine boyuna tartışıldı.

Engin ÖZTÜRK

ETİKETLER : Tkdk 11.Çağrı Dönemi Başlıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA