Erzurum'da Yardımcı Sağlık Personeli Eğitimden Geçti

ERZURUM'DA YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ EĞİTİMDEN GEÇTİ - Erzurum ve ilçeleri ile Ardahan şehir merkezinde görev yapan 30 acil hekim ve yardımcı sağlık personeli temel modüler eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldı.
Bu haber 2013-10-04 17:59:03 eklenmiş ve 469 kez görüntülenmiştir.

Erzurum ve ilçeleri ile Ardahan şehir merkezinde görev yapan 30 acil hekim ve yardımcı sağlık personeli temel modüler eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Merkezi'nde 4 gün süreli düzenlenen temel modüler eğitimini tamamlayan 30 acil hekim ve yardımcı sağlık personeline düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 2013 yılında Erzurum ve ilçelerinde görevli 181 yardımcı sağlık personeli ile Kars, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Erzincan'da görev yapan 297 yardımcı sağlık çalışanına temel modül eğitimi ve travma resusitasyon kursu verildiği belirtildi. Beşincisi gerçekleşen ve 4 gün süren eğitim sonunda Ardahan ve Erzurum Merkez ile Aşkale, Çat, Karayazı, Köprüköy, Pasinler, Tortum, Oltu, Hınıs ve Horasan ilçelerinde görevli toplam 30 sağlık personeli eğitimlerini tamamladı. Bugün sona eren kursla birlikte yıl içerisinde toplam 508 yardımcı sağlık personelinin eğitimden geçtiği bildirildi.

Kursu başarıyla tamamlayan personelinin sertifikalarını veren ve sağlık alanında yakalanan başarının altında çalışanlarının büyük rolü olduğunu kaydeden Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nin koordinatör ilinin Erzurum olduğunu söyledi. Sağlık alanının zor bir sektör olduğunu buna rağmen şu anda sağlıkta memnuniyet oranının yüzde 77 olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Vançelik, bunun da sağlık çalışanları olarak görev bilincini artırdığını ifade etti. Sertifika alan sağlık personeline önemli tavsiyelerde de bulunan İl Sağlık Müdürü, "Bir ambülans içerisine aldığınız hastaya gerçekten değer verdiğinizi belirtir ufak bir harekeniz, o hastanın sizi yıllarca minnetle anmanıza sebep olacaktır. Acil serviste karşıladığınız bir hastaya göstereceğiniz bir güleryüz ve şefkat duygusuyla karşılamak sağlık çalışanları için çok önemlidir. Özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum." dedi.

ETİKETLER : Erzurum'da Yardımcı Sağlık Personeli Eğitimden Geçti
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA