4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ - – Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli okullardan gelen öğrenciler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakımevi'ni gezdi.
Bu haber 2013-10-04 13:59:02 eklenmiş ve 441 kez görüntülenmiştir.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli okullardan gelen  öğrenciler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakımevi'ni gezdi.

Orman ve Su işleri Müdürü Erdal Seven, burada yaptığı açıklamada, doğayı birlikte paylaştıkları hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Doğanın, bütün hayvanların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini her şeye rağmen devam ettirdiğini anlatan Seven, "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması için herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz'" dedi.

Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler ise yaptığı açıklamada, her yıl Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve bu yılda Bakımevinde olan sahipsiz hayvanların çeşitli okullardan gelen çocuklar tarafından ziyaret edildiğini kaydetti.

Ekmekçiler, "Bakımevi'ne gelemeyen insanların sokaklarında yaşamaya çalışan hayvanlar için bir köşeye hiç olmazsa bir kap yemek ve bir kap su bıraksınlar. Doğa ve Hayvan Hakları savunucuları olarak insanların dünyamızı paylaştığımız diğer canlılara, kısacası tüm doğaya saygı göstermesi, onlarla birlikte barış içerisinde yaşamayı öğrenmesi gerektiği düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Çeşitli okullardan gelen öğrenciler, barınak içinde yer alan hayvanlara süt verip, sevdi. - Diyarbakır

ETİKETLER : 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA