Diyarbakır Barosu Çapraz Sorgu Semineri Düzenlendi

DİYARBAKIR BAROSU ÇAPRAZ SORGU SEMİNERİ DÜZENLENDİ - Diyarbakır Barosu öncülüğünde Law Society-İngiltere ve Galler Barosu'nun desteğiyle 'Çapraz Sorgu' semineri düzenlendi.
Bu haber 2013-10-04 12:59:02 eklenmiş ve 426 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Barosu öncülüğünde Law Society-İngiltere ve Galler Barosu'nun desteğiyle 'Çapraz Sorgu' semineri düzenlendi.

Diyarbakır Barosu "İnsan Haklarının Ağır İhlalini Oluşturan Ceza Davalarında Avukatların Rolünün Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Law Society- İngiltere ve Galler Barosu'nun desteğiyle 'Çapraz Sorgu' semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, avukatların yargılama faaliyetlerinin temel unsuru olduğunu kaydetti. Elçi, "Avukatlar hak arama özgürlüğünün ve hukuk devletinin temel güvencesi olduğu gibi, yargılama faaliyetlerinin de temel bir unsurudur. Avukatlar ceza davalarında, daha yaşamsal bir role sahiptirler. Özellikle insan haklarının ağır ihlalini oluşturan ve sorumluları devlet görevlisi olan mağdurları ise farklı dezavantajlı gruplardan olan ceza davalarında biz avukatların rolü çok önem arz etmektedir. Çapraz sorgu ceza yargılamasının temel bir unsurudur. Ne yazık ki bu kadar önemli ve yıllardır başka ülkelerin ceza yargılamalarında temel bir yöntem olarak uygulanan çapraz sorguya Türkiye'de ki ceza sistemi yabancı kalmıştır. Özellikle sanık ve tanıkları etkili şekilde sorgulamak, bu yolla gerçekleri ortaya çıkarmak adaletin gerçekleşmesi bakımından hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle çapraz sorgu yöntemlerini öğrenmeye bölge hukukçuları büyük ihtiyaç duymaktadır. Şüphesiz her türlü ceza davası bakımından çapraz sorgu tekniklerini öğrenmek ve uygulamak gerekmektedir" dedi.

Eğitim seminerine katkı sağlayan İngiltere ve Galler Barosu'na minnettar olduklarını dile getiren Elçi, seminerin hukukun üstünlüğüne katkı sağlayacağını umduklarını ifade etti. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Diyarbakır Barosu Çapraz Sorgu Semineri Düzenlendi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA