Diyarbakırlılar Sağlık İçin Yürüdü

DİYARBAKIRLILAR SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ - Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğünce 'Dünya Yürüyüş Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe Vali Kıraç, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Bu haber 2013-10-04 11:59:03 eklenmiş ve 475 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi. 

 Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe Vali Mustafa Cahit Kıraç, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Adliye binası önünde başlayan yürüyüş, Büyükalp Caddesi güzergahından Valilik il binası önünde sona erdi.

Vali Kıraç, insanların en önemli işinin sağlıklarını korumak olduğunu, sağlıklı olmayan bir vücut, insan ya da organizmanın faydalı olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Beden ve ruh sağlığı ile gelecekteki yaşantıyı sağlıklı kontrol edebilmek için mutlaka insanların bir aktivite içerisinde olması gerektiğini kaydeden Kıraç, "Bu aktivitenin de yaşı yoktur. İnsanların yapacağı kendilerini uygun bir spor branşı vardır. Ama bunların en uygunu yürümedir. Bunu düzenli hale getirmemiz lazım. Başta Diyarbakırlılar olmak üzere insanlarımızın kendi sağlıklarına önem vermeye dikkat çekiyoruz. İnsanları yürüyüşlerini aksatmasın. Hep beraber yürüyelim, sağlığımızı koruyalım" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Sait Avar ise sporun tüm hastalıkların önlenmesinde etkili olduğunu, insanların mutlu olmasını sağladığını belirtti.

Vatandaşlardan beklentilerinin günde en az 30 dakika hafif tempoda da olsa bir yürüyüş yapmaları olduğunu anlatan Avar, yürüyüşle sağlıklı bir yaşama kavuşmanın mümkün olduğunu bildirdi. - Diyarbakır

ETİKETLER : Diyarbakırlılar Sağlık İçin Yürüdü
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA