Iğdır'da Temel Atma Töreni

IĞDIR'DA TEMEL ATMA TÖRENİ - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatırıma alınan ve Iğdır İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yaptırılan 16 derslik İmam Hatip Ortaokulu'nun düzenlenen törenle temeli atıldı.
Bu haber 2013-10-03 18:59:02 eklenmiş ve 448 kez görüntülenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatırıma alınan ve Iğdır İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yaptırılan 16 derslik İmam Hatip Ortaokulu'nun düzenlenen törenle temeli atıldı.

İMKB İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Iğdır İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun yapı kontrolünün İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce yürütüleceğini ve 2 milyon 309 bin TL bütçe ayrılarak 2014 yılında bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Iğdır Valisi Ahmet Pek ise, genelde yapılan işlerin ihtiyaçtan dolayı olduğunu, okulların yapılmasında ise geleceğimizin gelişmesi acısında olmazsa olmaz bir gereksim olduğunu belirtti. Bu güzel hizmetin son derece önem teşkil ettiğini söyleyen Pek, "Bu milletin en büyük değerlerinden birisi ise çocuklarıdır. Değişik zamanlarda birçok değişik törene katıldık, ancak bugün yapılan tören daha önemli ve daha anlamlı. Ülkemizde ve ilimizde eğitim ve öğretim adına yapılan yatırımların her geçen gün artıyor olması, ülkemizin geleceği adına sevindiricidir. Eğitim temel ihtiyaçlarımız arasında yer almaktadır. Bir milletin en önemli değeri çocuklarıdır. Çocuk demek, gelecek demektir. Bu nedenle çocuklara yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımıdır. Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum yaşamı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle insanların eğitimi daha da önem kazanmaktadır. Okul; bize yaşamımızda gerekli olan bilgi, beceri, iyi alışkanlık ve davranışları kazandırmalı; ailemize ve topluma yararlı bireyler olmamızı sağlamalıdır. Bugün temelini atacağımız İmam Hatip Ortaokulumuzun iftihar edeceğimiz nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlaması temennisiyle ilimize hayırlı ve Uğurlu olmasını diliyorum Bizim beklentimiz çocuklarımızın iyi eğitim alması ve insan onuruna yakışan okullarda okuması. Bu düşünce ile eğitim alanında önemli işler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualar ile Vali Ahmet Pek'in butona basmasıyla ortaokulun temeli atıldı. - IĞDIR

ETİKETLER : Iğdır'da Temel Atma Töreni
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA