TBMM Başkanlık Divanı

TBMM BAŞKANLIK DİVANI - Milletvekillerine, yasama organı eski üyelerine, dışarıdan atandıkları bakanlık görevi sona erenlere tedavi yardımı yapılmasına dair yönetmelikte yapılan değişiklik kabul edildi Buna göre, özel odada yatırılmaları halinde, resmi sağlık kurumlarınca sağlanan otelcilik hizmetleri protokol hükümlerine, protokol yapılmayan resmi sağlık kurumlarında ise tebliğ hükümlerine göre hastalardan alınan ilave ücretler kurumca karşılanacak Toplantıda, Milli Saraylara bağlı birimlerin tahsisine ilişkin y.
Bu haber 2013-10-03 18:59:01 eklenmiş ve 524 kez görüntülenmiştir.

Milletvekillerine, yasama organı eski üyelerine, dışarıdan atandıkları bakanlık görevi sona erenlere tedavi yardımı yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapıldı.

TBMM Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplandı.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda, Nauru, Burkina Faso, Kuveyt, Kore Cumhuriyeti, Moğolistan, Suudi Arabistan'dan Parlamento Başkanı ve heyetler düzeyinde Türkiye'ye ziyaretlerin gerçekleşmesi kabul edildi.

Milli Saraylar'a bağlı birimlerin tahsisi ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik görüşüldü.

Yapılan müzakerelerin ardından Milli Saraylar'a bağlı birimlerin tahsisine ilişkin yönetmelik, muhalefetin itirazına rağmen oyçokluğu ile kabul edildi. 

Erzurum Harp Müzesi olarak düzenlenmek istenen Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli olan 22 adet tabya ile Konya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli olan, Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubat döneminde yapılan büyük ve küçük Kubat-Abat Sarayı'nın restorasyon çalışmaları için TBMM'ye devrine ilişkin öneri ise müzakere edildi ama itirazlar üzerine gündemden çıkarıldı.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, kabul edildi.

TBMM'nin 2014-2016 dönemine ait bütçe teklifi taslağı da benimsendi.

Toplantıda, gündemde yer almayan, Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de görüşülerek kabul edildi. 

Yönetmeliğe göre, özel odada yatırılmaları halinde, resmi sağlık kurumlarınca sağlanan otelcilik hizmetleri protokol hükümlerine, protokol yapılmayan resmi sağlık kurumlarında ise tebliğ hükümlerine göre hastalardan alınan ilave ücretler kurumca; özel sağlık kurumlarında doğacak ilave ücretler ise hak sahiplerince karşılanacak. 

Tedavi, protokol yapılan veya yapılmayan resmi sağlık kurumu ve kuruluşlarınca sağlandığı takdirde, sağlık kurumunca hastanın tedavisi dolayısıyla yapılan bütün işlemler sonucu ödenmesi gereken ücretleri gösteren fatura düzenlenerek kuruma gönderilecek. Fatura bedeli, protokol yapılan resmi sağlık kurumlarına protokol hükümlerine, protokol yapılmayan resmi sağlık kurumlarına ise tebliğ hükümlerine göre fatura incelemesi yapıldıktan sonra sağlık kurumuna ödenecek. 

Protokol yapılmayan resmi sağlık kurumlarınca sağlanan tedavi hizmetlerine ilişkin tebliğ hükümlerine göre hastalardan alınan ilave ücretler kurumca karşılanacak. Ancak bu ücretler ile resmi sağlık kurumlarıyla yapılan protokol fiyatları, sözleşmeli özel sağlık kurumlarından yataklı tedavi kurumlarına ödenen ücretleri geçemeyecek. - TBMM

ETİKETLER : TBMM Başkanlık Divanı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA