Diyarbakır'da Özel Bir Kreşte Kürtçe Eğitimi

DİYARBAKIR'DA ÖZEL BİR KREŞTE KÜRTÇE EĞİTİMİ - Diyarbakır'daki özel bir kreşte Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe ve İngilizce de eğitim veriliyor.
Bu haber 2013-10-03 13:59:03 eklenmiş ve 387 kez görüntülenmiştir.

ÖZGÜR AYAYDIN - Demokratikleşme Paketi ile özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim yapılması öngörülürken, Diyarbakır'daki özel bir kreşte Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe ve İngilizce eğitim de veriliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'nde yer alan özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim hakkı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde memnuniyetle karşılandı. Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Özgür Çocuk Kreş ve Anaokulu'nda 0-6 yaş grubundaki çocuklar 3 dilde eğitim alıyor. Kreşe, Kürt kökenli olmayan aileler de çocuklarının Kürtçe öğrenmesi için gönderiyor.

Diyarbakır'da faaliyet yürüten kreş ve anaokulunun koordinatörü Eser Karayel, AA muhabirine, tüm ailelerin çocuklarının iyi bir eğitim almasını arzuladığını belirterek, dil eğitiminin küçük yaşta başlamasının çok önemli olduğunu söyledi. Çocuklara okul öncesi dil eğitimi vermek için Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe ve İngilizce de öğrettiklerini kaydeden Karayel, bu nedenle ailelerin kreşlerine büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Ailelerin çocuklarının Türkçe'nin dışında İngilizce ile ana dilleri olan Kürtçe'yi de öğrenmesini istediğini vurgulayan Karayel, "Ailelerden Kürtçe'ye yoğun talep var. Çok dillilik, aynı zamanda çocukların öğrenme sürecini hızlandırıyor ve zenginleştiriyor" dedi.

"Çok dilli ortam alilerin ilgisini çekiyor"

Karayel, birden fazla dil ile tanışan çocukların okul yaşamında daha başarılı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Her eğitim kurumunun, ait olduğu toplumun dilini kullanma sorumluluğu var. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Dünyadaki değişime paralele olarak artık bölgedeki aileler çocukların erken yaşlarda dil eğitimi görmesini istiyor. Bu kapsamda Türkçe, Kürtçe ve İngilizce eğitim veren kreş açtık. Aileler çocuklarının ana dilleri olan Kürtçeyi de öğrenmesini istiyor. 3 dilde eğitim verdiğimiz kreşimize talep çok yüksek. Kapasitemiz 48 ama bunun çok üzerinde talep var. Çok dilli ortam alilerin ilgisini çekiyor." - Diyarbakır

ETİKETLER : Diyarbakır'da Özel Bir Kreşte Kürtçe Eğitimi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA