Kayıp Terör Örgütü Üyesi İçin Kazı Yapıldı

KAYIP TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ İÇİN KAZI YAPILDI - Mardin'de 1994 yılından bu yana kayıp olduğu belirtilen terör örgütü PKK üyesi Ali Temel için Mazıdağı ilçesine bağlı Ulutaş köyünde kazı çalışması yapıldı İHD Şube Başkanı Kuzu: 'Kazıda bulunan ve birinin Ali Temel'e ait olduğunu tahmin ettiğimiz 2 kişiye ait kemikler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi'.
Bu haber 2013-10-03 11:59:02 eklenmiş ve 448 kez görüntülenmiştir.

Mardin'de 1994 yılından bu yana kayıp olduğu belirtilen terör örgütü PKK üyesi Ali Temel için Mazıdağı ilçesine bağlı Ulutaş köyünde kazı çalışması yapıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 yıldır kayıp olan terör örgütü PKK üyesi Temel'in ailesinin, Mazıdağı ve Kızıltepe cumhuriyet başsavcılıklarına başvurarak, kendilerinin tespit ettiği Mazıdağı ilçesine bağlı Ulutaş Köyü Yevri mezrası yakınlarında kazı yapılması talebinde bulunduğunu belirtti.

Kazı çalışmasında 2 kişiye ait olduğu belirlenen kemikler bulunduğunu ifade eden Kuzu, "Kazıda bulunan ve birinin Ali Temel'e ait olduğunu tahmin ettiğimiz kemikler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Buradan çıkacak sonucu bekliyoruz. Bu mezarlıklar Türkiye'nin bir gerçeğidir. Gerçeklerle yüzleşmek için Meclisin bir alt komisyon kurmasını ve bunları incelemesini istiyoruz" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. - Diyarbakır

ETİKETLER : Kayıp Terör Örgütü Üyesi İçin Kazı Yapıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA