Avrasyalı İş Adamları, Erzurum'da Buluşacak

AVRASYALI İŞ ADAMLARI, ERZURUM'DA BULUŞACAK - DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Dolar: 'Doğu Anadolu bölgesinin kalkınması, gelişmesi ve yurt dışına açılması için Avrasya'da 5 ülkeden iş adamlarının katılımıyla program düzenliyoruz. Amacımız üyelerin ticaret yapması ve kendilerini yurt dışına açabilmeleridir'.
Bu haber 2013-10-02 18:59:02 eklenmiş ve 469 kez görüntülenmiştir.

Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dolar, bölgenin kalkınması, gelişmesi ve yurt dışına açılması için Avrasya'da 5 ülkeden iş adamlarının katılımıyla program düzenlediklerini belirterek, "Amacımız üyelerin ticaret yapması ve kendilerini yurt dışına açabilmeleridir" dedi.

Dolar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu bölgesinde bulunan, özellikle üretim yapan ve kendini Türkiye'ye, daha sonra da dünyaya açabilecek iş adamlarını, dış ülkelerden gelen iş adamlarıyla buluşturmak için "Doğu Anadolu Kalkınma ve İş Köprüsü (DAKİK)" programını düzenlediklerini söyledi.

Söz konusu çalışmanın yarın başlayacağını anlatan Dolar, DASİDEF olarak bağlı bulundukları TUSKON'un en büyük amaçlarından birisinin ihracat yapılmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Program kapsamında, Avrasya ülkelerinden iş adamlarının Erzurum'a geldiğini belirten Dolar, "Türkiye'nin neresinde olursak olalım, ihracat yapmamamız için hiçbir engel yok. Federasyonumuza bağlı 21 dernek var. 3 bin de iş adamı üyemiz bulunmakta. Hedefimiz bu üyelerimizin ticaretlerini hem Türkiye geneline yayıp büyütmek hem de cesaret vererek, yurt dışına ihracat yapmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda DAKİK toplantımızı düzenliyoruz" dedi.

Federasyonun üyelerini ve Doğu Anadolu bölgesindeki iş adamlarını ihracat yapar duruma getirmeyi amaçladıklarını anlatan Dolar, şunları kaydetti:

"Hedefimiz beş ülke. Önce Avrasya ülkelerinde başlayalım dedik. Bize ticari yakınlığı ve sınır komşuluğumuz var bazılarıyla. Bölgesel olarak yakınlığımız var. Kara yolu ve deniz yolu bağlantımız var bu ülkelerle. Ondan dolayı önce Avrasya ülkeleri olan Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbayvan ve Nahçivan olmak üzere 5 ülkeden iş adamlarımızı davet ettik. Yaklaşık 70 iş adamı, misafirimiz olarak şehrimize geldi. Misafirlerimiz, bugün Erzurum'un ve Doğu'nun kültürünü tanıyacak. Tarihi ve turistik mekanları gezdiler. Yarın da toplantımız başlıyor. Bu iş adamları rastgele seçilmedi. TUSKON'un bu ülkelerdeki temsilcilikleri tarafından belirlendi. Gıda, tarım ve hayvancılık, mobilya ve inşaat olmak üzere üç sektörde iş adamlarımız geldi."

"Bölgemiz ihracat yapar konuma gelecek"

Avrasya ülkelerinden gelen iş adamlarının, Türkiye ile ticaret yapma taleplerinin olduğunu ifade eden Dolar, DAKİK'te iş adamlarının işbirliği köprüsü kurarak, ticaretini büyütebileceklerini vurguladı.

Dolar, şöyle devam etti:

"Beklemediğimizin üzerinde bir teveccühle karşılaştık. Yaklaşık 40 stant açıldı. Bu stantlar üç sektöre ilişkin düzenlendi. Doğu Anadolu bölgesinin kalkınması, gelişmesi ve yurt dışına açılması için Avrasya'da 5 ülkeden iş adamlarının katılımıyla program düzenliyoruz. Amacımız üyelerin ticaret yapması ve kendilerini yurt dışına açabilmeleridir. Yabancı iş adamlarımız burada stantları gezecek, ürünleri görecek. Ürettiği mala bakacak. Bu malların yurt dışına ihracatının kapısı açılmış olacak. Bölgemiz ihracat yapar konuma gelecek." - Erzurum

ETİKETLER : Avrasyalı İş Adamları Erzurum'da Buluşacak
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA