Cizre'deki Kck Davası

CİZRE'DEKİ KCK DAVASI - Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK içinde yer aldıkları iddiasıyla 32'si tutuklu 96 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bu haber 2013-10-02 17:59:02 eklenmiş ve 387 kez görüntülenmiştir.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK içinde yer aldıkları iddiasıyla 32'si tutuklu 96 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 25'i tutuklu ile 10 tutuksuz sanık hazır bulunurken, diğer sanıklar mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmaya, İzmir 4 Nolu T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklardan Mehmet Harun Sabuncu, Nevzat Yılmaz, Sabri Karagöz, Mehmet Emin Gözhan ile Derviş Taniş ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Cumhuriyet savcısı, önceki celsede sunduğu mütalaasını aynen tekrar ettiğini belirterek, tutuklu sanıkların "mevcut delil durumu", "kuvvetli suç şüphesi", "delilleri karartma" ve "kaçma şüphesi" gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

Mahkeme başkanı, sanıklar hakkında dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak savunma yapmaları için söz verdi. Tutuklu sanıklar ise kendilerine isnat edilen suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliye talebinde bulundu. 

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Tahir Elçi, iddia makamının tutukluluk haline ilişkin mütalaasına karşı müvekkillerinin savunma yapmaları için tercüman atamasını yapmamasından dolayı savunma hakkını ihlal ettiğini belirterek, "Müvekkiller partilerinde sohbet tarzında toplantılar yapmışlardır. Bu toplantılarda bulunduğu için silahlı örgüt üyesi olunmaz. Silahlı örgüt faaliyetleri kapsamında değerlendirme yapılması da hukuka aykırıdır. Tüm deliller toplandı. Hiçbir müvekkilimizin kaçma şüphesi de bulunmuyor. Tutuksuz yargılanmaları için tahliyelerini talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Mahkeme, daha önce de çocukları hasta olduğu için tahliye talebinde bulunan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'u Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında adli kontrol şartıyla tahliye etmişti. Davada yargılanan sanıklar hakkında, TCK'nın "terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", suçlarından 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor. - Diyarbakır

ETİKETLER : Cizre'deki Kck Davası
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA