Kocamaz, Radyo Ülkü ve Güney TV'ye canlı yayın konuğu oldu

KOCAMAZ, RADYO ÜLKÜ VE GÜNEY TV'YE CANLI YAYIN KONUĞU OLDU - Burhanettin Kocamaz, Radyo Ülkü'de yayınlanan 'Gündem' ve Güney TV'de 'Konu ve Konuklar' adlı programa canlı yayın konuğu oldu.
Bu haber 2013-10-02 16:59:02 eklenmiş ve 319 kez görüntülenmiştir.

"MERSİN DEĞİŞİM İSTİYOR"

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Radyo Ülkü'de yayınlanan 'Gündem' ve Güney TV'de 'Konu ve Konuklar' adlı programa canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Kocamaz, Mersin'in içler acısı haline dikkat çekerek, "Mersin 15 yılını boşa harcamıştır. 15 yılı lay lay lom ile geçmiştir. Ama artık herşeyin bir sonu var. 30 Mart Mersin de bir Milat olacaktır ve Mersin hızlı bir değişime uğrayacaktır. Mersin artık değişim istiyor. Burada yaşayan insanlar mutsuz. İnsanlar geleceğe ve bize yönelik umut taşıyorlar. Yaptığımız gezi ve toplantılarda özellikle bayanların değişimden yana tavır koyduklarını gördük" dedi.

Mersin halkına hizmet etmenin bir borç olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, "Mersin'in neresine baksanız her yeri problem. Mersin'in bu haline, bu kentte yaşayanlar layık değil. Bunun için çok bilgi sahibi olmaya gerek yok. Etrafınıza baktığınızda bu çirkinlikler haddinden fazla" diyerek şunları söyledi:

"Mersin'e Tarsus tarafından girdiğinizde çok kötü bir görüntü var. Hayvan pazarı ile söylediklerimizden sonra oranın taşınması gündeme geldi. Ama aynı görüntüler hala var. Hayvanlar görünmesin diye duvar örülmüş ama görülmemesi mümkün değil. Birde orada Mersin'in girişine yakışmayan ucube bir köprü var. Bu hali ile Mersin ne bir sanayi ne bir turizm ne de bir tarım kenti olabilir. Mersin kendi doğal zenginliklerini, kültürel zenginliklerini, kendi ekonomik zenginliklerini maalesef heba etmiş, değerlendiremeyen bir kent konumundadır. Bugün 16 büyükşehir içerisinde Mersin'den daha kötü, daha geri bir kent göremezsiniz. Bugün hafif raylı sistem ve metro Mersin için çok gecikmiş projelerdir; bunlar çok önceden yapılmış olmalıydı. Bu bakımdan Mersin'in 15 yılı heba edildi. Dahası Mersin 15 yılını lay lay lom ile geçirdi. Ama artık herşeyin bir sonu var. 30 Mart Mersin de bir Milat olacaktır ve Mersin hızlı bir değişime uğrayacaktır. Bugün Mersin de halen ışıksız alt geçitler yok. Elağız, Malatya, Maraş, Diyarbakır ve doğudaki birçok il bu problemleri çözmüşken Mersin'in bunları çözememiş olması Mersin'in ayıbıdır."

Aday olduğu sürelerde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını anlatan Başkan Kocamaz, Parayla herşeyin çözülemeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Sayın Macit Özcan'ın bugüne kadar gittiği 5 tane köy yok. Ama bugün post pahalı olduğu için köyleri adım adım dolaşıyor. Yollarını asfaltlıyor. Mersin merkezde sinek ilaçlamasına para bulamayan Sayın Macit Özcan köylerde sinek ilaçlaması yapmaya çalışıyor. Dolayısıyla bugün birinin belediye gücü, yarın AKP'nin adayı ortaya çıkınca hükümetin gücünü kullanacak. Biz ise vatandaşımızla kucaklaşacağız. Bizim ne Macit Özcan kadar ne de AKP kadar para harcama şansımız yok. Biz karınca kararınca elimizden geleni yapacağız. Biz vatandaşımıza güveniyoruz. Biz vatandaşımızın yanında olduğumuz sürece kimse bu gücü parayla aşamayacaktır."

"MERSİN'İ HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU OLACAKTIR"

İlçelerle birlikte merkezin heyecan içinde olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, "Ben Tarsus'u çok iyi biliyorum. Şuan bile arkamızda Yüzde 85'lik bir destek ve memnuniyet var. Şimdi ise Büyükşehir adaylığı ile birlikte farklı bir kenetlenme var. Yani normal şartlarda bize oy vermeyecek bir kitlenin Mersin adaylığı ile birlikte oy vereceğini düşünüyorum. İkinci bölge ise Mersin'in en heyecanlı bölgesi. Anamur'dan Erdemli'ye kadar yaptığımız çalışmalarda o bölgelerde Burhanettin Kocamaz isminin önde olduğunu ve beklentilerimizin çok çok üstünde oy alacağımızı biliyoruz. İnsanlar çok heyecanlı ve bu işe sahiplenmiş durumda. Tabi bu da bizim coşku ve motivasyonumuzu artırıyor. Mersin'e geldiğimizde gördük ki Merkezin diğer yerlerden bir farkı yok. Mersin artık değişim istiyor. Burada yaşayan insanlar mutsuz. İnsanlar geleceğe ve bize yönelik umut taşıyorlar. Yaptığımız gezi ve toplantılarda özellikle bayanların değişimden yana tavır koyduklarını gördük. 3 ay önce Çamlıbel de açtığımız irtibat bürosu hergün dolup taşıyor. Öyle ki oraya gelen insanların çoğunu tanımıyorum. Ama onlar bir Mersin sevdasıyla, aşkıyla bir araya geliyorlar. Farklı siyasi partili dahi Mersin de değişimin vaktinin geldiğini düşünüyor. Benim bugün için tüm Mersin halkına önerim ve tavsiyem, bugüne kadar hangi siyasi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar şayet bugünki Mersin'in görüntüsünden, yaşanmaz tutumundan rahatsızlık duyuyorlarsa bu sefer partilerinin dışında bir tercih yapsınlar. İşte bu yüzden bende tabi seçimden umutluyum. Ben MHP'nin ipi göğüsleyeceğini bugünden görüyorum. Mersin'i hak ettiği yere getirmek bizim boynumuzun borcu olacaktır." şeklinde konuştu.

"ÇALIŞAN KORKMASIN. Tarsus BELEDİYEMİZDE BİZİM SİYASİ DÜŞÜNCEMİZ DIŞINDA İNSANLAR MEVCUT"

Kendilerinin göreve gelmeleri halinde belediye çalışanlarının herhangi bir korkuya kapılmalarına gerek olmadığının altını çizen Başkan Kocamaz, konu hakkında şunları söyledi: "Her belediyenin kendine göre bir kapasitesi vardır. Siz bu disiplini sağlamazsanız gerçekleşmesi gereken yatırımları yapamazsınız. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili zaman zaman duyuyoruz; bir çok kişinin işine düzenli gelip gitmediği söyleniyor. Biz namusu ile kul hakkına dokunmadan, belediyeden aldığı ücreti sonuna kadar hak edenle birlikteyizdir. Belediyeler beytülmaldır. Bu malı korumakta orada vatandaşın görevlendirdiği kişilerdir. Bizim olduğumuz yerde lay lay lom olmaz. Şerefi ile namusu ile çalışan bizimle beraberdir. Tarsus belediyemizde bizim siyasi düşüncemiz dışında insanlar mevcuttur. İşini layıkıyla yapan, çalışan insan baş tacımızdır. Tarsus Belediyesi, Kalite Yönetim Belgesine sahiptir."

ETİKETLER : Kocamaz Radyo Ülkü ve Güney TV'ye canlı yayın konuğu oldu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA