Kaçak Sigara Esnafı Kara Kara Düşündürüyor

Kars Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Burhan Beytut, özellikle Kars'a getirilerek satılan sigaralarının esnafı kara kara düşündürdüğünü söyledi.
Bu haber 2013-08-07 15:59:02 eklenmiş ve 384 kez görüntülenmiştir.

Kars Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Burhan Beytut, özellikle Gürcistan ucuz fiyata alınarak Kars'a getirilerek satılan sigaralarının esnafı kara kara düşündürdüğünü belirtti. Kaçak sigara ticaretinin milyarlarca liralık vergi kaybına da neden olduğunu kaydeden Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Burhan Beytut, yetkililerden gümrük kapılarından getirilerek piyasaya sürülen sigara kaçakçılığının önüne geçilmesi istedi.

Özellikle Sarp ve Türkgözü Sınır kapılarından çok sayıda sigara geçişi olduğunun altını çizen Beytut; "Kaçak sigara ticareti milyarlarca liralık vergi kaybına neden oluyor. Vatandaşa getirilecek hizmetin kaynağını sekteye uğratan kaçak sigara ticareti, son dönemde Türkiye genelinde yüzde 20 sınırına dayandı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi sigara sorunu ne yazık ki özellikle ülke sınırına yakın Kars ve komşu illerde endişe verici seviyelere ulaşmıştır" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nın hazırladığı 2012 yılı Türkiye geneli KOM Suç İstatistikleri raporuna göre, "Sigara kaçakçılığı suçlarına verilen cezaların Narkotik suçlarına oranla daha az caydırıcı olması, daha az suç sermayesi gerektirmesi, kolay temin edilebilmesi ve yüksek kar getirisi son dönemde uyuşturucu kaçakçılarının sigara kaçakçılığına yönelmesine sebep olmuş ve sigara kaçakçılığını ön plana çıkartmıştır diyen Beytut, özetle şunları söyledi:

"Kaçak sigarayla mücadele kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bir dizi yeni önlem aldı. Gürcistan'a kimlikle yapılan geçişlerin 1 liradan 15 liraya çıkarılması, Sarp sınır kapısında denetimlerin artırılması gibi olumlu gelişmelerin devamı bu mücadelenin başarısı açısından çok önemli. Gürcistan ve Doğu illeri sınırından yurda sokulan ve çok ucuza satılan bu sigaralar nedeniyle gelirinden olan dürüst esnaf gelişmeleri yakından takip edip, atılan adımların etkisinin artmasını ümit ediyor." - Kars

ETİKETLER : Kaçak Sigara Esnafı Kara Kara Düşündürüyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA